Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Bulgur s paradižnikom in čilijem

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 12
bulgur s paradiznikom in cilijem

Pa dober tek!

Ekipa Začimbe.si



BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Bulgur s paradižnikom in čilijem

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • 150 g bulgurja (za dve osebi)
  • jedilna žlica olivnega olja
  • polovico rdeče čebule
  • paradižnik (en cel ali nekaj češnjevih)
  • čili: če ste navajeni pekočih jedi, predlagam ½ ali 1 čajno žličko Habanero čilija, lahko pa uporabite tudi manj pekoč Aleppo čili – 1 čajno žličko kosmičev
  • pol čajne žličke sladkorja
  • polovico zelenjavne kocke
  • voda
  • sir (najbolje feta, lahko pa tudi kaj drugega)
  • peteršilj (za posip)

Navodila za uporabo:

1. Korak V ponvi segrejemo olivno olje.
2. Korak Olupimo in nasekljamo čebulo; prenesemo v ponev z oljem. Na hitro prepražimo.
3. Korak Pod hladno vodo speremo bulgur. To najlažje naredimo z velikim cedilom.
4. Korak K čebuli vmešamo še bulgur in čili. Na srednji temperaturi pražimo kakšno minuto.
5. Korak

Dodamo na koščke narezan paradižnik, sol, polovico zelenjavne kocke in vodo (približno 3 dl).

6. Korak Vsake toliko pomešamo. Ko voda izpari oziroma jo bulgur vpije, zopet dolijemo vodo. Postopek ponavljamo vse dokler bulgur ne postane mehak.
7. Korak Ko je bulgur pripravljen, odstavimo z ognja in vmešamo še nariban sir. Dobro premešamo, pokrijemo posodo in pustimo počivati 5 – 10 minut.
8. Korak Serviramo v manjše skodelice in po želji potresemo še s sveže nasekljanim peteršiljem.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno