Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Bučna rižota z žajbljem

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
bucna rizota z zajbljem

Rižota je severnoitalijanska riževa jed, ki se kuha z juho, dokler ne dobi kremaste konsistence. Juha je lahko iz mesa, rib ali zelenjave. Veliko vrst rižot vsebuje maslo, čebulo, belo vino in parmezan. Je eden najpogostejših načinov kuhanja riža v Italiji.


Nasvet:
Ali ste vedeli, da buč ni potrebno lupiti (hokaido, zucchini, maslena), pri teh bučah odstranimo samo semena.


Recept je prispevala Višnja.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Bučna rižota z žajbljem

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • 500 - 600 ml jušne osnove, uporabite lahko zelenjavno osnovo
  • 250 - 300 g buče (sveže, lahko je muškatna, hokaido, zucchini, maslena…)
  • 1 čebulo
  • 200 g riža za rižote
  • 1 JŽ oljčnega olja
  • 1 JŽ sveže nasekljanega žajblja, za še več arome lahko uporabite tudi sušenega
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • sol (po okusu)
  • poper (po okusu)

Navodila za uporabo:

1. Korak Jušno osnovo (cca. 2 JŽ) damo v vodo, segrejemo ter pustimo v posodi da nekaj časa rahlo vre.
2. Korak Čebulo olupimo in sesekljamo. Bučno meso naribamo. Uporabimo nastavek za ribanje kot bi hoteli naribati jabolka.
3. Korak V večji posodi rahlo segrejemo olje in dodamo čebulo, da postekleni. Nato dodamo še naribano bučo in dušimo cca 5 minut.
4. Korak Zatem te sestavine potresemo s sveže nasekljanim žajbljem, nakar postopoma med mešanjem dodajamo riž. Zmes mešamo dokler se riž prepoji z maščobo (kratek čas).
5. Korak Med mešanjem postopoma prilivamo pripravljeno jušno osnovo, pustimo da tekočina zavre, odstavimo z ognja, pokrijemo ter počakamo, da riž vpije tekočino. Pokrovke ne dvigujemo.
6. Korak Približno po 15 minutah preverimo, če je riž vpil vso tekočino.
7. Korak Na koncu dodamo sir, posolimo in popopramo po okusu. Rižoto ponudimo z ostružki parmezana.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno