Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

BBQ piščanec s pečeno koruzo na žaru

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0
bbq piscanec s peceno koruzo na zaru

Resda je poletje v zadnjih vzdihljajih, a to še ne pomeni, da je peki na žaru potekel rok trajanja.

Poletni pikniki res poberejo vse zmagovalne titule, vendar so pozni poletni večeri ali zgodnji jesenski dnevi lahko še zelo topli in primerni, da se s prijatelji zberete na terasi, segrejete žar in pripravite mini jesenski piknik, na katerem ne bo nadležnih žuželk.

Vsak letni čas ima svoje prednosti in slabosti, ne? 

Ko pokrajina zamenja barve v rumene in oranžne odtenke, se na polju v barvite odtenke barvajo tudi jesenski pridelki. Eden izmed njih je koruza, ki se z veseljem uleže na rešetke žara. Pridružijo se ji še piščančja bedra in skupaj sestavita recept za BBQ piščanca s pečeno koruzo na žaru.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

BBQ piščanec s pečeno koruzo na žaru

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Segrejte žar na srednjo temperaturo.

2. Korak

Piščančja bedra namažite z ekstra deviškim olivnim oljem, nato pa mu dodajte še dve žlici BAM Mešanice BBQ: Über Alles.. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo med seboj oziroma tako, da enakomerno porazdelite začimbe na vsak kos piščanca.

3. Korak

Nato začinjeno piščančje meso in koruzo položite na žar in pecite med 15 do 20 minut. Pri tem obračajte toliko časa dokler se piščanec ne speče in toliko časa, da jedrca od koruze rahlo počrnijo.

4. Korak

Ko sta piščančje meso in koruza pečena, ju odstranite iz žara. Po želji lahko dodate še par kapljic BAM BBQ omak. Vse skupaj postrezite skupaj s koruzo in rezinami limete.

5. Korak

Dober tek!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno