Sestavine:
- 60 ml vodke
- 120 ml paradižnikovega soka
- 1 čajna žlička BBQ omake
- 1 čajna žlička Worcestershir omake
- sok polovice limone
- 1 čajna žlička rdeče čili omake
- sol
- stebla zelene
Mary Tudor ali Marija iz Anglije je bila fascinantna ženska. Marije se spominjajo po stotinah protestantov, ki jih je umorila v imenu katolicizma. Tako je dobila vzdevek "Bloody Mary".
Bloody Mary je torej koktajl, ki vsebuje vodko, paradižnikov sok ter druge začimbe in arome, vključno z omako Worcestershire, pekoče omake, česen, zelišča, hren, zeleno, olive, sol, črni poper, limonin sok, limetin sok in sol zelene.
V Združenih državah Amerike ga običajno uživajo zjutraj ali zgodaj popoldne in je priljubljena kot zdravilo za mačka.
Za vas smo ga tokrat pripravili z BBQ omako. BBQ omaka je idealna sestavina, saj je ravno dovolj pekoča omaka in ravno dovolj sladka, da uravnoteži pekočnost, ki jo omaki dajejo domači čiliji.
BBQ omako lahko sicer dodamo k vsaki jedi, kadar ji želimo dodati rahlo pekoč okus. Običajno z njo nadgradimo okus pečenega krompirja, piščanca na žaru ali pa z njo premažemo ravno pečen zrezek na žaru. BBQ omako lahko uporabimo tudi med pripravo chilli concarn-a.
Tokrat pa smo z njo pripravili koktajl Bloody Mary. Odličen dodatek tudi za popestritev večerje za noč čarovnic.
Sestavine zmešamo v shakerju za koktajle.
V kozarec damo led in vanj vlijemo pripravljen koktajl.
Okrasimo s stebli zelene. Koktalj z BBQ omako je pripravljen na serviranje.