Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

BBQ omaka na pizzi

 • (1)
 • Čas priprave: 45 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 7
priprava domacega testa za pizzo se lahko slisi kot zahtevno opravilo vendar koncni okus upravici ves trud okus lahko popestrite se z bbq omako

Priprava domačega testa za pizzo se lahko sliši kot zahtevno opravilo, vendar končni okus upraviči ves trud. Okus lahko popestrite še z BBQ omako.

Priprava domačega testa za pizzo se lahko sliši kot zahtevno opravilo z veliko dela. Mogoče je res, vendar končni okus upraviči ves trud. Testo je le osnova za vašo pizzo, možnosti, da nagradite okus pa je nešteto. Ena izmed njih je tudi BBQ omaka.

BBQ omaka je ravno dovolj pekoča, da razveseli brbončice tistih, ki obožujete pekoče in ravno dovolj sladka, da uravnoteži pekočnost, ki jo omaki dajejo domači čiliji. BBQ omako lahko tako dodate k skoraj vsem jedem za katere želite, da bi bile rahlo pekočega okusa.

Z njo lahko premažete ravno pečeno meso na žaru, z njo marinirate steak ali pa z njo premažete rebra pečena v pečici.

BAM Spices nasvet: če imate čas, pripravite testo en dan prej in ga po vzhajanju pospravite v hladilnik. Tako bo testo res dobro vzhajano. Če pa se priprave pizze lotite tik pred zdajci pa k testu ne pozabite dodati sladkorja. Ta pomaga, da se kvasovke hitreje razvijejo.

K receptu smo dodali semolina moko, ki ima odlične vezivne lastnosti, prav tako pa se jo vedno pogosteje uporablja pri receptih, ki potrebujejo vzhajanje in nato valjanje.

Okus pa lahko še dodatno popestrimo z BAM mešanico za Pico & Pasto. BAM mešanica je mešanica različnih začimb, ki se med seboj prepletajo in odlično dopolnjujejo številne jedi. Uporabite jo lahko pri pripravi pic, omak za testenine, brusket, toastov, toplih kruhkov... Lahko jo dodate v paradižnikovo omako za pico, posujete po vrhu ali pa jo kar vmešate v testo.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

BBQ omaka na pizzi

 • Čas priprave: 45 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 7

Sestavine:

 • 600 ml tople vode
 • ena čajna žlička sladkorja
 • dve žlici aktivnega suhega kvasa
 • 875 g večnamenske moke
 • 6 žlic deviškega olja
 • 30 g Semolina moke
 • BBQ omaka

Navodila za uporabo:

1. Korak

Kvas in vodo dodajte v posodico. Pustite stati 10 minut, dokler na površini ne nastanejo mehurčki. 

2. Korak

V veliki ločeni skledi v tem času zmešajte moko in sol. Na sredini naredite jamico in dodajte olivno olje in mešanico kvasa in vode. Z žlico mešajte toliko časa, dokler ne začne nastajati kosmato testo.

3. Korak

Nato testo prenesite na čisto delovno površino in gnetite približno 10-15 minut. Testo mora biti mehko, gladko in odzivno. Ko bo testo takšno, ga oblikujte v napet krog.

4. Korak

Čisto, veliko skledo namažite z olivnim oljem in v njo položite testo. Testo obrnite in ga premažite z oljem. Vse skupaj pokrite s plastično folijo. Pustite vzhajati vsaj eno uro ali do 24 ur. Nasvet: testo naj ne vzhaja v neprodušni zaprti posodi, saj kvasovke za svoj razvoj potrebujejo zrak.

5. Korak

Vzhajano testo presujte na rahlo pomokano delovno površino. Gnetite še kakšno minuto, nato ga narežite na štiri enake dele in oblikujte kroge.

6. Korak

Testo rahlo pomokajte, nato pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite počivati še 15 minut. Nato testo oblikujte v kroge in ga premažite s paradižnikovo omako, kateri ste dodali BAM mešanico Pica & Pasta. Dodajte še svoje najljubše salame in sir in pico pri temperaturi 220°C pečemo med deset do petnajst minut. Pici na koncu dodamo še BBQ omako in postrežemo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno