Sestavine:
- 600 ml tople vode
- ena čajna žlička sladkorja
- dve žlici aktivnega suhega kvasa
- 875 g večnamenske moke
- 6 žlic deviškega olja
- 30 g Semolina moke
- BBQ omaka
Priprava domačega testa za pizzo se lahko sliši kot zahtevno opravilo z veliko dela. Mogoče je res, vendar končni okus upraviči ves trud. Testo je le osnova za vašo pizzo, možnosti, da nagradite okus pa je nešteto. Ena izmed njih je tudi BBQ omaka.
BBQ omaka je ravno dovolj pekoča, da razveseli brbončice tistih, ki obožujete pekoče in ravno dovolj sladka, da uravnoteži pekočnost, ki jo omaki dajejo domači čiliji. BBQ omako lahko tako dodate k skoraj vsem jedem za katere želite, da bi bile rahlo pekočega okusa.
Z njo lahko premažete ravno pečeno meso na žaru, z njo marinirate steak ali pa z njo premažete rebra pečena v pečici.
BAM Spices nasvet: če imate čas, pripravite testo en dan prej in ga po vzhajanju pospravite v hladilnik. Tako bo testo res dobro vzhajano. Če pa se priprave pizze lotite tik pred zdajci pa k testu ne pozabite dodati sladkorja. Ta pomaga, da se kvasovke hitreje razvijejo.
K receptu smo dodali semolina moko, ki ima odlične vezivne lastnosti, prav tako pa se jo vedno pogosteje uporablja pri receptih, ki potrebujejo vzhajanje in nato valjanje.
Okus pa lahko še dodatno popestrimo z BAM mešanico za Pico & Pasto. BAM mešanica je mešanica različnih začimb, ki se med seboj prepletajo in odlično dopolnjujejo številne jedi. Uporabite jo lahko pri pripravi pic, omak za testenine, brusket, toastov, toplih kruhkov... Lahko jo dodate v paradižnikovo omako za pico, posujete po vrhu ali pa jo kar vmešate v testo.