Ta enostavna piščančja nabodala so mešanica nežnega, sočnega piščanca in brezupno zasvojitvene BAM arašidove omake.
Medtem ko so piščančja nabodala znaka kot prigrizek na pikniku, ga največkrat uživamo kot glavni dogodek. Ostanke piščančjih nabodal brez težav spremenimo v solate ali iz njih naredimo vsem poznane spomladanske zavitke.
Mogoče pa ni toliko znano, da se piščanec odlično ujame z arašidovo omako.
Struktura arašidove omake navdušuje z bogato, kremasto in v ustih topljivo strukturo. Slasten okus pa bo vsakič sprožil val gurmanskega zadoščenja.
Recept za piščančja nabodala z arašidovo omako se začne en dan prej, začnemo ga z marinado. Marinado lahko pripravite poljubno, lahko jo pripravite po našem receptu z rdečo čili omako, lahko pa jo pripravite s sladko-kislo mešanico sojine omake, ribje omake, medu, limetinega soka, ingverja in česna. S piščancem pa se odlično ujame tudi BAM mešanica začimb za perutnino. Mešanica začimb za perutnino je namenjena predvsem začinjanju belega mesa. Ima izrazit in močan okus, ki se ga meso tekom priprave dobro navzame.
Količine sestavin za marinado so zapisane pod sestavinami recepta.
Marinada je pomemben dejavnik, saj zmehča meso.
Ob piščančja nabodala lahko postrežete riž kor prilogo, lahko postane osvežilna poletna jed skupaj s svežo solato ali pa ob piščančja nabodala z arašidovo omako postrežete svežo ali zelenjavo popečeno na žaru.