Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Arašidova omaka in piščančja nabodala

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
ta enostavna piscancja nabodala so mesanica neznega socnega piscanca in brezupno zasvojitvene bam arasidove omake

Ta enostavna piščančja nabodala so mešanica nežnega, sočnega piščanca in brezupno zasvojitvene BAM arašidove omake.

Medtem ko so piščančja nabodala znaka kot prigrizek na pikniku, ga največkrat uživamo kot glavni dogodek. Ostanke piščančjih nabodal brez težav spremenimo v solate ali iz njih naredimo vsem poznane spomladanske zavitke.

Mogoče pa ni toliko znano, da se piščanec odlično ujame z arašidovo omako.

Struktura arašidove omake navdušuje z bogato, kremasto in v ustih topljivo strukturo. Slasten okus pa bo vsakič sprožil val gurmanskega zadoščenja.

Recept za piščančja nabodala z arašidovo omako se začne en dan prej, začnemo ga z marinado. Marinado lahko pripravite poljubno, lahko jo pripravite po našem receptu z rdečo čili omako, lahko pa jo pripravite s sladko-kislo  mešanico sojine omake, ribje omake, medu, limetinega soka, ingverja in česna. S piščancem pa se odlično ujame tudi BAM mešanica začimb za perutnino. Mešanica začimb za perutnino je namenjena predvsem začinjanju belega mesa. Ima izrazit in močan okus, ki se ga meso tekom priprave dobro navzame.

Količine sestavin za marinado so zapisane pod sestavinami recepta.

Marinada je pomemben dejavnik, saj zmehča meso.

Ob piščančja nabodala lahko postrežete riž kor prilogo, lahko postane osvežilna poletna jed skupaj s svežo solato ali pa ob piščančja nabodala z arašidovo omako postrežete svežo ali zelenjavo popečeno na žaru.

 

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Arašidova omaka in piščančja nabodala

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • 450 g piščančjih prsi brez kosti
  • dve žlici sojine omake
  • 1/2 žlice ribje omake ali dodatne 1/2 žlice sojine omake
  • 2 žlici sveže stisnjenega limetinega soka iz 2 majhnih, sočnih limet
  • 1 žlica medu
  • 2 žlički mletega ingverja
  • 2 nasekljana stroka česna
  • arašidova omaka
  • BAM mešanica začimb za perutnino

Navodila za uporabo:

1. Korak

V veliki posodi za mešanje zmešamo vse sestavine za marinado: sojino omako, ribjo omako, limetin sok, med, ingver, BAM mešanico za perutnino (po okusu) in česen. Dodamo piščanca, premešamo in ga premažemo z marinado, nato pokrijemo in postavimo v hladilnik, da se marinira za 2 uri ali čez noč.

2. Korak

Pred peko na žaru marinirano meso pustimo stati 30 minut na sobni temperaturi. Lesena nabodala, ki jih bomo uporabili za pripravo piščančjih nabodal, pred peko na žaru za 30 minut namočimo v vodi.

3. Korak

Predhodno segrejemo zunanji žar ali ponev na srednje visoko temperaturo. Piščanca narežemo in z njim pripravimo nabodala. Piščanca pečemo na žaru približno 2 do 3 minute na stran. Če piščanca pripravljamo v ponvi, prilagodimo čas peke. Postrežemo še toplega.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,69 €
Skupaj:
6,21 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno