Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Odkrijte način kuhanja testenin, ki vas bo navdušil

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
odkrijte nacin kuhanja testenin ki vas bo navdusil
Običajno kuhate testenine v osoljeni vodi, jih odcedite in nato prelijete z omako? Poskusite z metodo, kjer testenine kuhate neposredno v omaki. Verjamemo, da bo rezultat presegel vaša pričakovanja. V loncu se ob kuhanju testenin oblikuje okusna omaka, kar omogoča dve prednosti hkrati: odličen obrok in čiščenje le ene posode.

Kuhanje testenin direktno v omaki je odlična možnost za dni, ko je časa malo. Taka metoda ne zagotavlja le hitrejše in preprostejše priprave, ampak tudi bolj poudarjen okus testenin. Potrebujete le večji lonec ali globoko ponev, testenine po vaši izbiri in sestavine za omako.


Tukaj je pet receptov za testenine iz enega lonca:


  • Tunine Testenine:

V posodo dodajte surove testenine, konzervirano tuno, nasekljan česen, čebulo, kapre in oljčno olje. Prelijte z jušno osnovo ali vodo. Pokrijte posodo in pecite v pečici na 180°C približno 25 minut. Pred postrežbo potresite s svežim peteršiljem in malo limoninega soka.


  • Zelenjavne Testenine:

V posodo dodajte surove testenine, nasekljano čebulo, česen, bučke, papriko in brokoli. Prelijte z jušno osnovo ali vodo, dodajte sol in poper. Pokrijte in pecite pri 180°C približno 25-30 minut. Na koncu potresite z naribanim parmezanom.


  • Testenine s Paradižnikovo Omako:

Dodajte surove testenine, pasirane paradižnike, česen, čebulo, baziliko, sol in poper v posodo. Prelijte z vodo ali jušno osnovo. Pokrijte in pecite na 180°C za 25 minut. Pred serviranjem dodajte svež parmezan in baziliko.


  • Testenine z Morskimi Sadeži:

V posodo dodajte suhe testenine, mešanico morskih sadežev (odmrznjene), sesekljan česen, čebulo, belo vino in oljčno olje. Prelijte z jušno osnovo ali vodo. Pokrijte in pecite na 200°C približno 25-30 minut. Pred postrežbo dodajte svež peteršilj in nekaj kapljic limoninega soka.


  • Testenine s piščancem:

V posodo dodajte suhe testenine, narezane koščke piščančjega fileja, smetano za kuhanje, sesekljan česen, čebulo, sol in poper. Pokrijte in pecite v pečici pri 200°C približno 25-30 minut. Pred serviranjem potresite s svežim peteršiljem.


Recept lahko vedno prilagodite svojemu okusu. Dodajte različne sestavine kot so česen, čebula, začimbe, olive in oljčno olje. V kuhalno posodo dodajte malo vode ali jušne osnove in seveda testenine. Zmes zavrite, nato zmanjšajte ogenj in pustite kuhati, dokler testenine niso ravno prav kuhane - "al dente".

Vašim testeninam lahko dodate še več okusa z različnimi dodatki: zelenjava narezana na kocke, sušeni paradižniki, zelene ali črne olive, vložena tuna, narezana panceta ali slanina. Tudi zamrznjeni morski sadeži so odlična izbira, še posebej, če jih dodate proti koncu kuhanja.


Sprva se bo zdelo, da je mešanica precej vodena in morda ne prav privlačna, toda ne skrbite! Testenine bodo med kuhanjem vsrkale tekočino, na koncu pa boste imeli v posodi gosto omako (kjer bo pomagal tudi škrob iz testenin) in testenine polnega okusa.Iščete več receptov za testenine?


S spodnjimi povezavami vam predstavljamo še nekaj odličnih idej!


Testenine s tuno

Omaka s tartufato in testenine

Gratinirane testenine z zelenjavo

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,07 €
Skupaj:
9,63 €

O avtorju

Ana F.

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno