Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Najboljše testo za pico

 • Čas branja Čas branja: 3 minute
najboljse testo za pico
Priprava pice je umetnost, ki zahteva strast, znanje in nekaj skrivnosti. Čeprav je priprava testa za pico videti preprosta naloga, je ravno testo tisto, ki določa kakovost in okus pice.

Preverili smo, kako testo za pico pripravljajo znani mojstri pic iz Neaplja, kot so Enzo Coccia, Ciro Coccia, Franco Pepe in Enzo Piccirillo, da bi izvedeli njihove nasvete in trike za pripravo najboljšega testa za pico. V tem članku bomo razkrili skrivnosti njihovih receptov in vam predstavili nekaj osnovnih korakov za pripravo odličnega testa za pico.


 1. Izbira prave moke za picoPrvi korak pri pripravi testa za pico je izbira prave moke. Kako izbrati pravo moko za pico? Najboljša izbira je moka tipa 00, ki je primerna za vse vrste sladkih in slanih jedi. Ta moka je pridobljena iz mehke pšenice in je idealna za pripravo testa za pico. Lahko pa tudi mešate različne vrste moke, kot je polnozrnata moka, ki zahteva daljši čas vzhajanja zaradi visoke vsebnosti vlaknin in hranilnih snovi. 1. Pomembnost avtolize testaAvtoliza je postopek, ki je ključnega pomena za razvoj glutena v testu. Pri avtolizi najprej zmešamo vodo in moko ter pustimo testo počivati. To omogoča encimom v moki, da razgradijo beljakovine in škrob, kar ustvari mrežo glutenskih vezi. Glutenske vezi nato ujamejo ogljikov dioksid, zaradi česar testo postane elastično in mehurčkasto. Avtoliza je temeljni korak za pripravo elastičnega in mehurčkastega testa, ki je ključnega pomena za dobro pico. 1. Gnetenje in vzhajanje testaPo avtolizi je čas za dodajanje kvasa in soli ter gnetenje testa. Gnetenje je pomemben korak, saj s tem ustvarjamo elastičnost in strukturo testa. Testo gnetemo približno 10 minut, dokler ni popolnoma svetleče. Nato sledi vzhajanje testa. Čas vzhajanja je odvisen od načina obdelave testa. Če ste testo pripravili ročno, ga pustite vzhajati 6-8 ur na sobni temperaturi. Če pa ste testo pripravili s pomočjo mešalnika, ga pustite vzhajati 2 uri na delovni površini, pokritega s krpo. 1. Skrivnosti prave napolitanske piceNapolitanska pica ima nekaj značilnosti, ki jo naredijo edinstveno. Ko govorimo o napolitanski pici, ne moremo mimo njene značilne skorje, ki je visoka 1-2 cm in debela 0,4 cm. Prava napolitanska pica mora biti mehka, elastična in enostavno prepogljiva. Ko je pečena, jo je treba pojesti v naslednjih štirih minutah. Okus mora biti pristen, podoben sveže pečenemu kruhu, z rahlo kiselkastimi notami paradižnika in nežnim okusom rahlo stopljene mocarele, obogaten s svežim baziliko, origanom in včasih česnom. 1. Priprava testa za picoZa pripravo testa za pico boste potrebovali vodo, sol, kvas in moko. Za 6 hlebčkov testa uporabite 0,5 litra vode, 25 gramov soli, 2 grama kvasa in 900-950 gramov moke tipa 00. Vodo vlijte v veliko skledo, dodajte sol in kvas, nato pa postopoma dodajte moko. Testo gnetite z močnimi gibi, dokler ne postane mehko in elastično. Ko je testo pripravljeno, ga pokrijte in pustite počivati 10 minut. Nato testo razdelite na 6 hlebčkov in jih pustite vzhajati 6-8 ur na sobni temperaturi. 1. Priprava in peka piceKo je testo pripravljeno, ga razvaljajte na rahlo pomokani površini in oblikujte pico po želji. Na testo nato nanesite paradižnikovo omako, sol, baziliko in mocarelo ter pečite v pečici, predhodno segreti na 250 stopinj Celzija, približno 15 minut. Po peki pico postrezite takoj in uživajte v okusnih grižljajih. 1. Še nekaj trikov za najboljšo pico: • Izberite najboljše sestavine, kot so sveže paradižnike, kakovostno mocarelo in sveže začimbe.


 • Uporabite dovolj soli, da poudarite okus sestavin.


 • Ne pozabite načrtovati čas za vzhajanje testa, saj je to ključnega pomena za kakovostno pico.


 • Uporabite dobro segreto pečico in kakovostno pekač ali kamen za peko pice.


 • Ne pozabite načrtovati časa za pripravo testa in vzhajanje, saj bo to vplivalo na kakovost in okus pice.Z izbiro prave moke, pravilnim gnetenjem in vzhajanjem ter uporabo najboljših sestavin lahko dosežete rezultate, ki se približajo pici napolitani. Sledite nasvetom in trikom vrhunskih picerov ter uživajte v okusnih rezultatih doma pripravljene pice. Ne pozabite, da je priprava pice zabavna dejavnost, ki jo lahko delite s prijatelji in družino. Torej, zakaj ne bi danes poskusili pripraviti svoje najljubše pice?


Odkrijte še druge pica recepte:


PICA ŽEPKI


PICA Z DROŽMI


NAAN KRUHKI


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €

O avtorju

Ana F.

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno