Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Kako pripravimo lososa?

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
obozujes lososa a le v restavracijah ker ga ne znas pripraviti doma prav  razumemo priprava lososa ali drugih rib je lahko zastrasujoca

Obožuješ lososa, a le v restavracijah, ker ga ne znaš pripraviti doma? Prav, razumemo. Priprava lososa ali drugih rib je lahko zastrašujoča.

Če ne poznaš postopka, le ugibaš ali je zares kuhana ali ne. Zlahka se prime na ponev, losos pa je sestavina, ki je res ne gre kar tako zavreči. Tukaj smo, da ti pomagamo premagati strahove in se izogniti največjim običajnim napakam, ki naredimo, ko pripravljamo lososa doma.


1. Odstranjevanje kože

Najprej - koža lososa je zares okusna!


Torej, ko pripravljaš lososa, kožo obdrži. Koža zagotavlja varnostno plast med mesom lososa in vročo ponvijo ali žara. Lososa pripravi tako, da prvi stik z vročo ponvijo ali žarom vzpostavi s kožo. Če lososa pripravljaš v tekočini pa moraš kožo vedno odstraniti. Koža med takšno pripravo ne bo hrustljava in na koncu bo imela gumijasto, neprijetno strukturo.


2. Predolga priprava.


To je najpogostejša napaka, zaradi katere se tvoj losos hitro spremeni v drago mačjo hrano namesto v elegantno večerjo, kot si je želiš.. Če uporabljaš žar ali ponev, lososa peci približno 90% časa na strani s kožo. Če je lososov file ogret na sobno temperaturo, bo to trajalo približno 3 minute. Peci ga le toliko časa, dokler se meso ne spremeni prosojno rožnate barve do neprozorno bele barve ob robu.


3. In kako vem, da je losos gotov?


Da preveriš, če je losos pripravljen ali ne, obstaja več načinov.. Eden je nežen udarec s prstom po sredini fileja, in tako preverite, če se želi meso počasi razpasti v koščke. Če ja, je losos pripravljen. Ena izmed naših najljubših metod je tudi tanek kos kovine (na primer palčka). Tanek kos kovine potisneš v lososa in se nato z njim dotakneš spodnje ustnice. Če se ti, da je kovina vroča, je losos pripravljen. Če je hladen ali komaj topel, potem potrebuje malo več časa. Recept, kako pripraviti lososa v ponvi pa čaka tukaj.


4. Pazi na kvaliteto lososa.


Ko nakupuješ lososa, nakupuj previdno. Če se odločiš za bolj tradicionalen kos – na primer zrezek ali file – poskrbi, da dobiš kose enake velikosti. To je pomembno, saj tako zagotoviš, da se bodo vsi enakomerno spekli. Na sveže pripravljenga lososa pa se odlično uleže tudi BAM mešanica začimb za hobotnico in rakce. Mešanica začimb za hobotnico in rakce je nastala pod rokami MasterChef zmagovalca Luke Novaka. V njej so izbrane prave začimbe, s katerimi lahko popestrite osvežilne poletne večerje. Zaradi kombinacije začimb se odlično razume tako z rakci kot hobotnico ali drugimi morskimi jedmi.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,69 €
Skupaj:
6,21 €

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno