Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Zeljne krpice s testeninami

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 18
zeljne krpice s testeninami

Zeljne krpice s testeninami, preprosta jed, ki je obenem tudi poceni. Zelje je bogato z minerali in vitamini. Seveda s toplotno obdelavo nekaj koristnih snovi izgubi, a kljub temu ohranimo kar precej dobrega, med drugim polno vlaknin, ki blagodejno vplivajo na našo prebavo. Zelje ima tudi zelo malo kalorij, zato ne grešimo preveč, če mu dodamo malo bogate slanine.



Recept je prispevala Monika
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • Nož
  • Desko
  • Ponev
  • Lonec
  • Kuhalnico
  • Polovica glave belega zelja
  • 1 čebula
  • Strok ali dva sesekljanega česna
  • Par rezin slanine
  • 1 žlička sladkorja (lahko rjavi sladkor)
  • Mleta sladka paprika
  • Mleta kumina (po želji)
  • Malo paradižnikovega koncentrata
  • Sol
  • Poper
  • Peteršilj
  • 2-3 decilitra vode ali bistre juhe
  • 200-250 g ploščatih testenin (krpic ali širokih rezancev)

Navodila za uporabo:

1
Zeljni glavi najprej odstranimo zunanje liste.
2
Glavo prerežemo na pol in vsakemu listu odstranimo osrednjo žilo.
3
Liste operemo pod tekočo vodo in jih narežemo na kvadratke velikosti 1 x 1 centimeter.
4
Čebulo olupimo in jo narežemo na drobne kocke.
5
Slanino narežemo na manjše kvadratke.
6
Najprej popražimo narezano čebulo.
7
Ko čebula postekleni, ji dodamo narezano slanino.
8
Popraženi slanini dodamo sladkor, začimbe in narezano zelje.
9
Dobro premešamo, zalijemo z juho ali vodo in pokrito dušimo 20-30 minut, da omehčamo zelje.
10
Med dušenjem po potrebi dodamo tekočino.
11
Ko se zelje duši, imamo čas skuhati poljubne ploščate testenine po navodilih z embalaže.
12
Seveda lahko pripravite domače testenine in tako jed dvignete še višje na lestvici okusov.
13
Tako, sedaj imamo skuhane testenine, zelje je podušeno, vse kar rabite storiti je, da oboje skupaj zmešate v eno posodo, pokrijete s pokrovko in pustite 2, 3 minute, da se okusi povežejo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno