Sestavine:
- čajna žlička
- žlica
- merilna posoda
- kozica
- kuhalnica
- 240 ml jabolčnega kisa
- 2 žlici temne sojine omake
- 1 čajna žlička rjavega sladkorja
- ¼ čajne žličke gorčice v prahu
- ¼ čajne žličke mletega ingverja
- 1 žlica vode
- 1 čajna žlička čebule v prahu
- 1 čajna žlička česna v prahu
- ¼ čajne žličke mletega cimeta
- ½ čajne žličke mletega popra
Navodila za uporabo:
1
V kozico dodamo 1 žlico vode, 240 mililitrov jabolčnega kisa in 2 žlici temne sojine omake. Vse skupaj začnimo segrevati pod majhnim ognjem.
2
Dodamo 1 čajno žličko rjavega sladkorja, čebule v prahu in česna v prahu.
3
K mešanici dodamo še gorčico v prahu, mleti ingver, mleti cimet in mleti poper. Vse skupaj nato segrevamo do vretja in nato pustimo omako vreti še nekje eno minuto.
4
Worcester omako nato ohladimo in shranimo v hladilniku, kjer jo uporabimo v roku enega tedna.