Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Vaniljeva omaka oziroma angleška krema

  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
vaniljeva omaka oziroma angleska krema

Angleška krema je po svetu dobro poznana. Ponudi se jo lahko k suflejem in kolačem, lahko pa jo uporabimo kot osnovo za druge omake ali kreme.



Čokoladna različica

Mleku, ki smo ga obogatili z aromo vanilje dodamo še 70 g sesekljane grenke čokolade.


Kavna različica

Mleku, ki smo ga obogatili z aromo vanilje, dodamo še čajni žlički instant kave.



Pa dober tek!

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Vaniljeva omaka oziroma angleška krema

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

  • 500 ml mleka
  • vaniljeva palčka/mleta vanilja
  • 5 rumenjakov
  • 50-60 g belega sladkorja

Navodila za uporabo:

1. Korak

Če za recept uporabljamo vaniljeve stroke, palčko po dolgem zarežemo.

2. Korak

V kozico nalijemo mleko. Ga zavremo. V mleko za približno 10 minut postavimo vaniljev strok. Po 10 minutah strok vzamemo ven iz mleka, ga splaknemo, posušimo in drugič ponovno uporabimo. Nekateri se poslužujejo še drugega načina: vaniljev strok prerežejo na pol, ven postrgajo semena in jih prenesejo v mleko.

3. Korak

Če uporabljate mleto vaniljo jo lahko vmešate v mleko 1 in ½ čajne žličke. Lahko pa to naredite tudi v kasnejšem koraku.

4. Korak V drugo posodo damo rumenjake in sladkor. Stepamo približno 4 minute oziroma toliko časa, da nastane gosta, penasta masa. V to penasto maso nato počasi vmešamo vroče mleko.
5. Korak Nastalo jajčno kremo prelijemo nazaj v lonec in jo med nenehnim mešanjem z leseno kuhalnico previdno segrevamo in čakamo, da se zgosti. Če s prstom potegnemo po leseni kuhalnici, mora za potegom ostati vidna sled. Toda pozor – omake ne segrevajte predolgo, saj lahko v tem primeru postane še bolj tekoča.
6. Korak Ko je omaka želene gostote, jo odstavimo in prelijemo v mrzlo skledo. V tem času lahko dodamo tudi mleto vaniljo (to lahko dodamo tudi že na začetku, saj se njena aroma med segrevanjem ne izgubi).
7. Korak Skledo tesno pokrijemo, da se med hlajenjem po vrhu omake ne naredi klasična »kožica«.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno