1
Testo razvaljamo za nožev rob debelo. Poskušamo dobiti ovalno oziroma pravokotno obliko razvaljanega testa, da se bo potem lepo zavilo v štrukelj.
2
Razvaljano testo pomažemo z nadevom in ga zvijemo v štrukelj.
3
Dolg štrukelj narežemo na par krajših, in vse položimo v manjši, naoljen pekač. Pekač naj bo ravno prav velik, da bo preliv oblil večino površine štrukljev. Štruklje polagajte v pekač poljubno, vendar naj bo med njimi za prst prostora, ker se bodo med peko malenkost napeli.
4
Tako položene štruklje sedaj prelijte z mešanico jajc in grškega jogurta. Namesto grškega jogurta lahko uporabite tudi kislo ali sladko smetano.
5
Štruklje pecite eno uro v pečici ogreti na 180 stopinj Celzija.
6
Pečene štruklje vzemite iz pečice in jih pustite 10 minut, da se umirijo. Postrežete jih lahko samostojno ali kot prilogo, za kosilo ali večerjo. Mi smo si jih privoščili z grško solato in ni nam bilo žal