Tako preprosta jed, ki pa ima tako veličasten izgled. Stefani pečenka, mesna štruca avstro-ogrskih korenin. Danes jo vsaka gospodinja pripravi malo drugače, vsem receptom pa je skupno to, da se na sredi mesne mase skrivajo trdo kuhana jajčka. Poglobite se v naš recept in si jo privoščite za praznično ali vsakdanje kosilo. Vedno jo boste lahko s ponosom postavili na mizo.
*za 3-4 osebe
**če ne marate koščkov čebula, lahko uporabite mleto čebulo
Uporabne informacije pri pripravi Stefani pčenke:Mesni osnovi lahko dodate tudi eno surovo jajce in namočeno ter ožeto rezino starega kruha.To vam bo povečalo količino pečenke in jo naredilo malenkost rahlejšo.
Dokler niste dovolj izkušeni z oblikovanjem štruce, si lahko pomagate tudi z mrežico, ki jo dobite pri mesarju. Ta vam bo pomagala preprečiti pokanje pečenke.
Ko lupite trdo kuhana jajca, in se vam ne lupijo zlahka, naj vas tolaži dejstvo, da se sveža jajca težje lupijo kot stara.
Ko vam jajca uspe olupit, jih preventivno splaknite pod tekočo vodo, da odstranite vse ostanke lupine.
Če vam jajca nekako ne dišijo v pečenki, vseeno pa bi si radi privoščili mleto pečenko, potem jajca zamenjajte s korenjem. Samo olupite ga in postavite po sredini štruce, zavijte in pecite kot običajno.
Tudi začimbe, ki jih dodajate mesni masi so lahko povsem po vašem okusu, ampak ne pozabite - včasih je dobro malo eksperimentirati, poskusiti nove stvari in si tako "začiniti" življenje ;)
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)