Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Špinača z govedino

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
spinaca z govedino

Špinača je zelo zdrava zelenjava, zato jo večkrat vključite v vaš jedilnik. Da pa ne boste pripravljali le klasične kremne špinače, si drznite zmešati dva okusa, ki gresta perfektno skupaj. S tole kombinacijo mogoče prepričate še kakega malčka, da bo špinačo bolj z veseljem pojedel.

*za 4 osebe


Špinača z govedino je super polivka oziroma gosta omaka, ki se odlično poda njokom, testeninam ali rižu. Vesel pa jo bo tudi krompir v kosih ali pire.



Še nekaj uporabnih nasvetov:


Ko pražite sestavine, uporabljajte maščobo, ki je primerna za termično obdelavo.Torej, uporabite recimo olje, ki ima visoko stopnjo dimnosti, torej je manj škodljivo ob pregrevanju pri visokih temperaturah. Tako olje je gorčično in repično.


Začimbna mešanica Beef Brisket je po naravi blago pikantna ( 1 / 6 ), zato količino prilagodite vašemu okusu. Ko jed uživajo tudi otroci, jo dodajte le malo, ko v njej uživajo le odrasli, pa si jo privoščite več.


Ko kateremukoli mesu dodajate vodo - torej pripravljate omako - vedno dodajte mlačno vodo, saj v nasprotnem primeru meso lahko postane bolj trdo. Mrzla voda pomeni šok za vroče meso.



Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Špinača z govedino

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • cedilo
  • višjo ponev
  • nož
  • desko
  • kuhalnico
  • štedilnik
  • 450 g zmrznjene, pasirane špinače
  • 250 g mlete govedine
  • Beef Brisket (če bodo jedli otroci, začimbne mešanice dodajte zelo malo, saj je pikantna)
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 dl mlačne vode
  • 1 čž peteršilja

Navodila za uporabo:

1. Korak Čebulo olupite in narežite na drobne koščke. Popražite jo na zadostni količini primernega olja.
2. Korak Špinačo odtajajte in jo dobro odcedite.
3. Korak Popraženi čebuli dodajte mleto goveje meso in začimbno mešanico Beef Brisket, sol in vse skupaj dobro prepražite do gotovega. 
4. Korak Prepraženi govedini dodajte odcejeno špinačo in jo ob srednji temperaturi počasi vmešajte v jed. 
5. Korak Po petih minutah vmešajte še sladko smetano in vodo, dobro premešajte, dosolite po potrebi in pokrijte posodo s pokrovko. Na srednji temperaturi naj se jed kuha toliko, da se kremasto zgosti. Vmes večkrat premešajte.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno