Špinača je zelo zdrava zelenjava, zato jo večkrat vključite v vaš jedilnik. Da pa ne boste pripravljali le klasične kremne špinače, si drznite zmešati dva okusa, ki gresta perfektno skupaj. S tole kombinacijo mogoče prepričate še kakega malčka, da bo špinačo bolj z veseljem pojedel.
*za 4 osebe
Špinača z govedino je super polivka oziroma gosta omaka, ki se odlično poda njokom, testeninam ali rižu. Vesel pa jo bo tudi krompir v kosih ali pire.
Še nekaj uporabnih nasvetov:
Ko pražite sestavine, uporabljajte maščobo, ki je primerna za termično obdelavo.Torej, uporabite recimo olje, ki ima visoko stopnjo dimnosti, torej je manj škodljivo ob pregrevanju pri visokih temperaturah. Tako olje je gorčično in repično.
Začimbna mešanica Beef Brisket je po naravi blago pikantna ( 1 / 6 ), zato količino prilagodite vašemu okusu. Ko jed uživajo tudi otroci, jo dodajte le malo, ko v njej uživajo le odrasli, pa si jo privoščite več.
Ko kateremukoli mesu dodajate vodo - torej pripravljate omako - vedno dodajte mlačno vodo, saj v nasprotnem primeru meso lahko postane bolj trdo. Mrzla voda pomeni šok za vroče meso.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)