Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Slivova marmelada s cejlonskim cimetom

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
slivova marmelada s cejlonskim cimetom

Marmelada - kakršna koli že - je precej nepogrešljiv del domače ozimnice. Te dni se je pri nas kuhala slastna slivova marmelada s celjonskim cimetom. Rezultat je odličen, zato vam predlagamo, da jo poskusite narediti tudi vi. ;)



 Pa dober tek!    

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Slivova marmelada s cejlonskim cimetom

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

  • 3 kilograme očiščenih sliv (oprane in izkoščičene)
  • 2 kilograma želirnega sladkorja
  • 1-2 jedilni žlici cejlonskega cimeta

Navodila za uporabo:

1. Korak Slive operemo in izkoščičimo.
2. Korak Preložimo jih v lonec in jih na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da spustijo vodo.
3. Korak Marmelado med kuhanjem stalno mešamo, da se na dnu ne prismodi.
4. Korak Kuhamo jo malo več kot tri ure. Čas kuhanja prilagajamo glede na to, koliko vode med kuhanjem izpari.
5. Korak Marmelado lahko zmiksamo s paličnim mešalnikom ali pa jo, če bi v marmeladi radi imeli tudi koščke, naredimo brez miksanja (samo mešamo in pustimo, da se slive same razpustijo).
6. Korak Da se marmelada zgosti, dodamo še želirni sladkor. Mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Nato kuhamo še približno 15 minut oziroma toliko časa, da se marmelada zgosti.
7. Korak Vmes dodamo še žlico ali dve celjonskega cimeta v prahu, saj s tem obogatimo okus.
8. Korak Pripravimo kozarce in pokrovčke – najprej jih operemo, potem pa jih še steriliziramo. To storimo tako, da jih za približno 20 minut potisnemo v pečico, ki je ogreta na 110 stopinj celzija.
9. Korak Sterilizirane kozarce počasi polnimo z vročo marmelado. Pri tem pazimo, da so pokrovčki suhi, da marmelade ni na robovih ter da jih ne napolnemo čisto do vrha (marmelada se ne sme dotikati pokrovčka). Pokrovčke močno zatisnemo.
10. Korak Zaprte kozarčke ovijemo v odejo, da se vsebina počasi hladi. Pustimo stati čez noč oziroma približno 24 ur.
11. Korak Ohlajene kozarčke lično označimo in pospravimo v hladen prostor.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno