Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Sadna lazanja

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 28
sadna lazanja

Sladica pripravljena malo drugače - sladica pripravljena iz testa za testenine? Zanimivo, kajne! Perfektna kombinacija okusov. Vendar, zaradi svoje nasitnosti, je sadna lazanja bolj primerna za sladko večerjo, kot za sladico po polnovrednem kosilu. Razen, če boste za kosilo jedli juho in sadno lazanjo. Potem je to prava kombinacija.



Saj vem, da veš:
Lazanja, pečena v pekaču omenjene velikosti, je količinsko primerna za 3-4 osebe.

Sadje je seveda lahko poljubno, povsem po vašem okusu, le količinsko glejte, da ga ne bo preveč.

Lističe lazanje bi sicer lahko zamenjali s palačinkami ali listnatim testo, a menimo, nobeno testo ne bo tako popolno vpilo odvečne tekočine, kot to naredi testenina oziroma testeninsko testo.  


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sadna lazanja

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 28

Sestavine:

  • pekač 10 X 24
  • tehtnico
  • pečico
  • štedilnik
  • ponev za sadje
  • mešalnik
  • žlico
  • kuhalnico
  • nož
  • desko
  • aluminijasto folijo
  • pletilko ali špilo za prebadanje
  • 1 hruško
  • 2 nektarini
  • 1 jabolko
  • 100 g hokaido buče
  • 1 banano
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlico vode
  • Arabsko kavno mešanico ali cimet
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 grški jogurt (1 žlica za premaz pekača!)
  • 1 jajce
  • 1 žlica maskarpone sira
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 6 lističev za lazanjo (za 4 sloje)
  • 1 jajce
  • 1 žlica skute

Navodila za uporabo:

1. Korak Sadje operite, olupite in narežite na manjše koščke. Dodajte sladkor in žlico vode in podušite nekaj minut, da se omehča. 
2. Korak Ohladite in vmešajte skuto in razžvrkljano jajce. 
3. Korak Z eno žlico jogurta pomažite dno pekača. 
4. Korak Posebej z mešalnikom penasto zmešajte sestavine za preliv. Preliv mora biti tekoč.
5. Korak V pekač pomazan z jogurtom položite prvi sloj lističev za lazanjo. Preko nanesite tanek sloj sadja in par žlic preliva. Z žlico pomažite nadev po vsej površini testa. 
6. Korak Sledi naslednji sloj lističev lazanje, sloj sadje, preliv in tako nadaljujte, dokler vam ne zmanjka sestavin.
7. Korak Sadno lazanjo zaključite s slojem lističev za lazanjo in prelivom, ki naj v celoti prekriva testo. 
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno