Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Riževi rezanci z zelenjavo

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
rizevi rezanci z zelenjavo

Dotično jed zaznamujejo azijski toni in velika količina zelenjave, ki je kuhana ravno dovolj, da je pokuhana, a vendar ostane hrustljava. Kokosovo mleko doda kremno zasnovo, začimbe pričarajo harmonijo okusov. Riževi rezanci so kot nalašč za to omako, saj nas takoj spomnijo na azijske jedi, hkrati pa so dovolj nevtralni, da pustijo omaki, da odigra glavno vlogo. Morda izgleda, kot da je za jed potrebnih ogromno sestavin, a v resnici potrebujete le kup začimb, zato se ne ustrašite.



Riževe rezance damo na krožnik in čeznje polijemo omako. Lahko jih tudi preprosto dodamo v ponev z omako in vse skupaj premešamo med sabo. Postrežemo z rezino limone ali limete, ki si jo lahko stisnemo po omaki. Limonin oz. limetin sok bo dodal svežino in prijetno mero kislosti. 


Recept je prispevala Vita.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Riževi rezanci z zelenjavo

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

  • 1 srednje velik por
  • 1 rdeča paprika
  • 1 srednje velika bučka
  • 3 srednje veliki (ali manjši) korenčki
  • 2 majhni rdeči čebuli
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 200 g sojinih kalčkov

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej pripravimo zelenjavo. Vso očistimo in narežemo. Por narežemo na 3 mm široke kolobarje. Čebuli prepolovimo in narežemo na kolobarje. Papriko narežemo na trakce in jih prepolovimo. Bučko olupimo, prepolovimo po dolgem in jo narežemo na 2-3 mm široke kolobarje. Korenčke olupimo, razdelimo na tretjine in vsako tretjino narežemo na palčke. Češnjeve paradižnike razpolovimo. Sojine kalčke lahko opremo, če je to potrebno. Zelenjavo razdelimo v tri skupine. V eno skodelico damo čebulo in korenček, v drugo papriko in por in v tretjo paradižnik, bučko in sojine kalčke. Zelenjavo bomo v ponev dodali v treh korakih glede na to, katera zelenjava potrebuje dlje časa, da se zmehča.
2. Korak Začimbe, ki še niso zmlete (kardamom in kumina) ročno zdrobimo ali jih zmeljemo v mlinčku. Vse začimbe damo v skodelico in jih z metlico dobro pomešamo, da so enakomerno razporejene. Dodamo jim sojino omako in spet z metlico dobro premešamo.
3. Korak Pristavimo vodo za riževe rezance in jo solimo. Riževe rezance kuhamo po navodilih na embalaži. Navadno ne traja dlje kot 3 minute, zato jih lahko skuhate tudi po tem, ko je omaka pripravljena, ali pa počakate na zadnje korake priprave omake. Če jih skuhate prej, se bodo sprijeli.
4. Korak V woku ali veliki ponvi segrejemo kokosovo olje. Ko je vroče, v wok najprej damo korenje in čebulo. Med pripravo zelenjave redno mešamo, da se ne zažge. Po dveh minutah dodamo papriko in por. Kuhamo in mešamo nadaljnje tri minute. Nato dodamo še paradižnik, bučko in sojine kalčke. Vse skupaj kuhamo še 5-7 minut.
5. Korak Začimbe in sojino omako še enkrat na hitro premešamo, da se začimbe dvignejo od dna. Nato jo vlijemo preko zelenjave in dobro premešamo. Dodamo še kokosovo mleko, spet premešamo in omaka je pripravljena.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno