Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Recept za pesto genovese

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8
recept za pesto genovese

Pesto Genovese je nekuhana hladna omaka, pripravljena le iz 7 sestavin: bazilike, ekstra deviškega oljčnega olja, grana padana, sira pecorino (Fiore Sardo), pinjol, česna in soli. Čudovito se poda k poletni testeninski solati in hkrati navduši marsikaterega jedca.


Pa dober tek!

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Recept za pesto genovese

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8

Sestavine:

  • 50 g majhnih listov bazilike (približno 60/65 listov)
  • 120ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 70 g grana padano (približno 6 žlic)
  • 30 g Pecorino Fiore Sardo sira (približno 2 žlici)
  • 2 olupljena stroka česna
  • 15 g pinjol (približno 1 žlica)
  • 4-5 zrn grobe soli
  • Led

Navodila za uporabo:

1. Korak Vzemite rezila in posodo kuhinjskega robota ter ju za približno 10 minut postavite v hladilnik, da se orodje zelo ohladi. Medtem pripravite liste bazilike, ki jih operite s hladno vodo. Nato jih za 3-4 minute položite v veliko skledo z veliko ledu.
2. Korak Zdaj liste zelo dobro osušite na kuhinjski brisači (pomembno: listi bazilike morajo biti zelo suhi) in jih skupaj s česnom, pinjolami in naribanim parmigianom dajte v kuhinjski robot (ki je zdaj precej hladen).
3. Korak Če boste upoštevali te nasvete, boste dobili zelo zeleno omako pesto.
4. Korak Sestavine nekaj sekund grobo meljemo, nato dodamo sol in na majhne koščke narezan sir Pecorino Fiore Sardo. Vse sestavine mešajte približno 1 minuto.
5. Korak Dodajte ekstra deviško oljčno olje. Mešajte približno 5 minut, da dobite kremasto zeleno omako pesto. Pesto se ne sme segrevati, zato pazite, da delate hitro, pri čemer uporabljajte kuhinjski robot z minimalno hitrostjo in v presledkih, to pomeni, da mešate nekaj sekund, ustavite in znova začnite.
6. Korak Če je pesto pregost, mu pred začinitvijo jedi s testeninami dodajte 1 ali 2 žlici vode za kuhanje; tako boste dobili toplo homogeno mehko omako pesto.
7. Korak Genovski pesto lahko okusite tudi kot predjed, namazan na popečenem kruhu. Slastno!
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno