Domače rafaelo kroglice so po okusu božanske, poleg tega pa tudi njihova priprava ni zahtevna. V hladilniku jih lahko hranimo tudi več dni - seveda le, če se jim uspemo upreti. ;)
Pa dober tek!
Ekipa Začimbe.si
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!
Rafaelo kroglice - brez mleka v prahu!
Čas priprave:
45 min
Težavnost:
Št. sestavin:
8
Sestavine:
1 vanili puding
1 dcl mleka
2 dcl sladke smetane
približno 140 gramov kokosove moke
3 velike žlice sladkorja v prahu
1 burbonski vanilijev sladkor
1 tablica bele čokolade
mandlji (približno 30)
Navodila za uporabo:
1. Korak
V skodelici zmešamo 1 dcl mleka, vsebino vanilijevega pudinga in 2 veliki žlici sladkorja v prahu. Z metlico vse dobro premešamo – v nastali zmesi ne sme biti nobenih grudic.
2. Korak
V drugi posodi zmešamo kokosovo moko in burbonski vanilijev sladkor.
3. Korak
Nato v malo večjo kozico ali posodo (pozorni bodimo, da je posoda res dovolj velika, saj bomo v njej kasneje naredili maso) vlijemo 2 dcl sladke smetane in na zmernem ognju segrevamo.
4. Korak
Vmesni čas lahko izkoristimo, da čokolado nalomimo na manjše koščke. Nasekljamo jo lahko tudi z nožem – manjši koščki se bodo v vroči zmesi še prej raztopili.
5. Korak
Tik pred vretjem v sladko smetano vlijemo zmes mleka, pudinga in sladkorja v prahu.
6. Korak
Z metlico mešamo toliko časa, dokler se zmes ne zgosti v kremo.
7. Korak
Odstavimo z ognja in zraven vmešamo še belo čokolado ter 100 gramov kokosove moke. Mešamo toliko časa, dokler se sestavine popolnoma ne prepletejo.
8. Korak
Maso poteptamo in za pol ure v hladilnik, da se masa strdi. Še bolje je, če masa počiva še kakšno minuto dlje.
9. Korak
Med čakanjem olupimo mandlje. Postopek lupljenja mandljev si lahko preberete TUKAJ, v našem prejšnjem blogu.
10. Korak
Ko se masa strdi, začnemo z oblikovanjem kroglic.
11. Korak
Z žlico zajamemo nekaj mase. Vanjo potisnemo mandelj in jo z rokami zvaljamo v kroglico.
12. Korak
Uberemo lahko tudi drugačen postopek – maso najprej zvaljamo v kroglico, nato pa s koničastim delom vanjo potisnemo mandelj.
13. Korak
Kroglico nato povaljamo v preostanku kokosove moke.
14. Korak
Zložimo na krožnik ali v male posodice.
15. Korak
Ko naredimo vse kroglice (meni jih je uspelo narediti približno 30), jih v hladilniku hladimo še nekaj časa.
V skodelici zmešamo 1 dcl mleka, vsebino vanilijevega pudinga in 2 veliki žlici sladkorja v prahu. Z metlico vse dobro premešamo – v nastali zmesi ne sme biti nobenih grudic.
V drugi posodi zmešamo kokosovo moko in burbonski vanilijev sladkor.
Nato v malo večjo kozico ali posodo (pozorni bodimo, da je posoda res dovolj velika, saj bomo v njej kasneje naredili maso) vlijemo 2 dcl sladke smetane in na zmernem ognju segrevamo.
Vmesni čas lahko izkoristimo, da čokolado nalomimo na manjše koščke. Nasekljamo jo lahko tudi z nožem – manjši koščki se bodo v vroči zmesi še prej raztopili.
Tik pred vretjem v sladko smetano vlijemo zmes mleka, pudinga in sladkorja v prahu.
Z metlico mešamo toliko časa, dokler se zmes ne zgosti v kremo.
Odstavimo z ognja in zraven vmešamo še belo čokolado ter 100 gramov kokosove moke. Mešamo toliko časa, dokler se sestavine popolnoma ne prepletejo.
Maso poteptamo in za pol ure v hladilnik, da se masa strdi. Še bolje je, če masa počiva še kakšno minuto dlje.
Med čakanjem olupimo mandlje. Postopek lupljenja mandljev si lahko preberete TUKAJ, v našem prejšnjem blogu.
Ko se masa strdi, začnemo z oblikovanjem kroglic.
Z žlico zajamemo nekaj mase. Vanjo potisnemo mandelj in jo z rokami zvaljamo v kroglico.
Uberemo lahko tudi drugačen postopek – maso najprej zvaljamo v kroglico, nato pa s koničastim delom vanjo potisnemo mandelj.
Kroglico nato povaljamo v preostanku kokosove moke.
Zložimo na krožnik ali v male posodice.
Ko naredimo vse kroglice (meni jih je uspelo narediti približno 30), jih v hladilniku hladimo še nekaj časa.