Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Puran Tikka Masala z rižem

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 23
puran tikka masala z rizem

Puran Tikka Masala je različica piščančje verzije Tikka Masala, ki z svojim unikatnim okusom spominja na Indijo. Skrivnost pa se skriva v začimbni mešanici garam masala, ki nas z svojim značilnim okusom popelje onstran sveta v Indijo.


Zraven skuhamo še polovico skodelice riža in ga postrežemo zraven Puran Tikka Masale.


Prav tako priporočamo, da jo pripravite dan vnaprej, jo shranite v hladilnik in zagotavljam vam, da bo naslednji dan jed še boljša.


Recept je prispevala Vesna.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Puran Tikka Masala z rižem

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 23

Sestavine:

  • plastično posodo s pokrovom
  • žlico
  • čajno žličko
  • merilno posodo
  • visoko ponev
  • nož
  • drobilec za česen
  • desko
  • manjšo posodico
  • posodo
  • palični mešalnik
  • kozico
  • 500 gramov puranjih prsi
  • 2 stroka zdrobljenega česna
  • 1 manjša čebula
  • 2 decilitra smetane za kuhanje
  • 2 čajni žlički garam masale
  • 2 čajni žlički soli
  • 3 ščepci kajenskega popra
  • 3 ščepci mletega črnega popra
  • polovico skodelice riža
  • olivno olje
  • peteršilj

Navodila za uporabo:

1. Korak Puranji file razrežemo na manjše koščke in ga damo v posodo s pokrovom. Dodamo mu čajno žličko soli, ščepec mletega črnega popra in ščepec kajenskega popra. Vse skupaj prelijemo z malo olivnega olja, dobro premešamo in pustimo, da se meso marinira vsaj eno do dve uri.
2. Korak Čebulo olupimo in jo na drobno sesekljamo, prav tako olupimo tudi dva stroka česna in ga z drobilcem za česen zdrobimo v manjšo posodico.
3. Korak V ponev vlijemo malo olivnega olja in segrevamo do vročega. Dodamo meso, ki ga dobro prepražimo, da dobi značilno rjavo skorjico.
4. Korak Meso nato vzamemo iz ponve in vanjo dodamo sesekljano čebulo, katero pražimo do zlate barve. V ponev dodamo zdrobljen česen, garam masalo, kajenski poper, mleti črni poper in sol.
5. Korak Vse skupaj dobro prepražimo in dodamo smetano za kuhanje.
6. Korak Omako nato s paličnim mešalnikom zmiksamo do gladkega in ji dodamo purana.
7. Korak Vse skupaj kuhamo do nekje 20 minut, na koncu dodamo sesekljan peteršilj in Puran Tikka Masala je pripravljena.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno