Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Prosena kaša s hruško in cimetom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • Št. sestavin: 12
    prosena kasa s hrusko in cimetom

    Prosena kaša, starodavna žitarica polna mineralov, danes predstavljena v obliki hranilnega brezglutenskega zajtrka. Predstavljamo vam recept za proseno kašo s hruško in cimetom.




    Recept je prispevala Vesna.


    Pa dober tek! :)
    BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

    Sestavine:

    • plastično posodo
    • nož
    • desko
    • merilno posodo
    • kozico
    • kuhalnico
    • žličko
    • 1 kavna skodelica prosene kaše
    • 400 mililitrov mleka ali rastlinskega mleka
    • pol žličke cimeta
    • žlička vanilijevega sladkorja
    • dve zreli hruški
    Tiktok mojacokolada

    Navodila za uporabo:

    1
    Proseno kašo vsaj sedem ur, preden se lotimo same kuhe, namočimo v navadno vodo v plastično posodo. Svetujemo vam, da jo namočite zvečer pred samim jutranjim kuhanjem prosene kaše naslednji dan. 
    2
    V kozico nalijemo 400 mililitrov mleka, ki mu dodamo namočeno proseno kašo in vanilin sladkor. Proseno kašo kuhamo na zmernem ognju od 10 do 15 minut, dokler ta ne postane popolnoma mehka.
    3
    Vmes olupimo hruški, jima odstranimo koščice in narežemo na večje koščke. Narezano hruško dodamo k proseni kaši nekje v sredini kuhanja, da se ta ne razkuha preveč. Prav tako nekje v sredini kuhanja dodamo pol žličke cimeta.
    Morda vas zanima
    Morda vas zanima
    Morda vas zanima
    Morda vas zanima
    Morda vas zanima
    Morda vas zanima

    Že poznaš naš YouTube kanal?

    Novice
    Recepti
    Aktualno
    Novice
    Recepti
    Aktualno