Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Prosena kaša s hruško in cimetom

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • Št. sestavin: 12
    prosena kasa s hrusko in cimetom

    Prosena kaša, starodavna žitarica polna mineralov, danes predstavljena v obliki hranilnega brezglutenskega zajtrka. Predstavljamo vam recept za proseno kašo s hruško in cimetom.




    Recept je prispevala Vesna.


    Pa dober tek! :)
    BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

    Prosena kaša s hruško in cimetom

    • Čas priprave: 30 min
    • Težavnost:
      • Št. sestavin: 12

      Sestavine:

      • plastično posodo
      • nož
      • desko
      • merilno posodo
      • kozico
      • kuhalnico
      • žličko
      • 1 kavna skodelica prosene kaše
      • 400 mililitrov mleka ali rastlinskega mleka
      • pol žličke cimeta
      • žlička vanilijevega sladkorja
      • dve zreli hruški

      Navodila za uporabo:

      1. Korak Proseno kašo vsaj sedem ur, preden se lotimo same kuhe, namočimo v navadno vodo v plastično posodo. Svetujemo vam, da jo namočite zvečer pred samim jutranjim kuhanjem prosene kaše naslednji dan. 
      2. Korak V kozico nalijemo 400 mililitrov mleka, ki mu dodamo namočeno proseno kašo in vanilin sladkor. Proseno kašo kuhamo na zmernem ognju od 10 do 15 minut, dokler ta ne postane popolnoma mehka.
      3. Korak Vmes olupimo hruški, jima odstranimo koščice in narežemo na večje koščke. Narezano hruško dodamo k proseni kaši nekje v sredini kuhanja, da se ta ne razkuha preveč. Prav tako nekje v sredini kuhanja dodamo pol žličke cimeta.
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima

      Že poznaš naš YouTube kanal?

      Novice
      Recepti
      Aktualno
      Novice
      Recepti
      Aktualno