Presna veganska pašteta
Čas priprave:
15 min
Težavnost:
1
Št. sestavin:
12
|
|
Namazi so vedno dobrodošli v hladilniku, še toliko bolj, če so narejeni doma. Razni sirni namazi in paštete nas spremljajo že od malih nog. Marsikdo si zajtrka brez namaza praktično ne predstavlja. Kaj je sendvič brez dobre sočne podlage?
Veliko ljudi se odloča za bolj zdravo dieto in s tem velikokrat pride do odločitve, da v dieti ne bo mesa in/ali mlečnih izdelkov. Nekateri se celo odločijo za čisto presno dieto, ki je še bolj »omejujoča« kot vegetarijanska ali veganska dieta. To odpre vrata v svet novih okusov in eksperimentiranja s hrano, kar je vsekakor pozitivno. Sledeči recept je eden tistih, ki bo prinesel nekaj novega v vaše življenje. Začimbe, vključene v recept, lahko po okusu malo spomnijo na mesne izdelke, kar je za marsikoga zaželena prvina, vseeno pa je ta namaz zelo očitno rastlinskega izvora, zato bo všeč prav vsakomur.
Še malo informacij:
Če nimate prehranskega kvasa, ne skrbite. Ta sestavina bo namazu dala dodaten kremast in rahlo sirni okus. Tudi brez tega bo namaz zelo dober.
Sezamovo pasto lahko hitro pripravite doma. Sezam vsujete v multipraktik in meljete, dokler se sezam ne seseklja v pasto. Seveda pa lahko že pripravljen tahini kupite v trgovini (a za presno varianto bodite pazljivi, katerega kupite).
Če ne marate limone v namazu, potem je ne dodajte. Vseeno pa boste morali izgubljeno tekočino nadomestiti z vodo.
Recept je prispevala Vita.
Pa dober tek! :)