Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Presna veganska pašteta

  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
presna veganska pasteta

Namazi so vedno dobrodošli v hladilniku, še toliko bolj, če so narejeni doma. Razni sirni namazi in paštete nas spremljajo že od malih nog. Marsikdo si zajtrka brez namaza praktično ne predstavlja. Kaj je sendvič brez dobre sočne podlage? Veliko ljudi se odloča za bolj zdravo dieto in s tem velikokrat pride do odločitve, da v dieti ne bo mesa in/ali mlečnih izdelkov. Nekateri se celo odločijo za čisto presno dieto, ki je še bolj »omejujoča« kot vegetarijanska ali veganska dieta. To odpre vrata v svet novih okusov in eksperimentiranja s hrano, kar je vsekakor pozitivno. Sledeči recept je eden tistih, ki bo prinesel nekaj novega v vaše življenje. Začimbe, vključene v recept, lahko po okusu malo spomnijo na mesne izdelke, kar je za marsikoga zaželena prvina, vseeno pa je ta namaz zelo očitno rastlinskega izvora, zato bo všeč prav vsakomur.


Še malo informacij:
Če nimate prehranskega kvasa, ne skrbite. Ta sestavina bo namazu dala dodaten kremast in rahlo sirni okus. Tudi brez tega bo namaz zelo dober.


Sezamovo pasto lahko hitro pripravite doma. Sezam vsujete v multipraktik in meljete, dokler se sezam ne seseklja v pasto. Seveda pa lahko že pripravljen tahini kupite v trgovini (a za presno varianto bodite pazljivi, katerega kupite).


Če ne marate limone v namazu, potem je ne dodajte. Vseeno pa boste morali izgubljeno tekočino nadomestiti z vodo.


Recept je prispevala Vita.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Presna veganska pašteta

  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • ¾ skodelice sončničnih semen
  • za palec korenčka
  • pest svežega koriandra
  • ¼ čajne žličke česna v prahu
  • ¼ čajne žličke čebule v prahu
  • ščepec semen kumine
  • 1 čajna žlička prehranskega kvasa
  • ½ čajne žličke soli
  • sok ½ limone
  • 5 jedilnih žlic olivnega olja
  • 7 jedilnih žlic vode
  • 1 čajna žlička tahinija (sezamova pasta)

Navodila za uporabo:

1. Korak Sončnična semena namočimo čez noč ali vsaj za 8 ur. Dobro jih prekrijte z vodo, saj se bodo med namakanjem tudi malo napihnila. Namakanje bo povzročilo, da bodo postala bolj sočna in sveža. Ker so to semena, voda povzroči, da se v njih prebudi kalček. To pomeni, da se seme začne prebujati in kliti (v mikro premikih), zaradi česar ima namaz dodaten življenjski naboj. 
2. Korak Korenček olupimo in nasekljamo na majhne koščke. S tem pomagamo multipraktiku, da lažje zmelje in premeša vse sestavine. Z velikimi kosi bi ga mučili, hkrati pa bi lahko to povzročilo, da se vsi kosi korenja ne bi sesekljali. 
3. Korak Semena odcedimo in damo v multipraktik. Dodamo korenje in vse ostale sestavine. Multipraktik prižgemo in sestavine sekljamo 1-2 minuti, da se vse dobro seseklja in pomeša med sabo. Če je potrebno, dodajte še kakšno žlico vode. Vseeno pa multipraktika ne uporabljajte predolgo, saj lahko to povzroči, da se sestavine preveč segrejejo in se začnejo že malo kuhati. Če se to zgodi, potem namaz ni več presen.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno