Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Polentine palčke

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
polentine palcke

Tradicionalna, in predvsem med mladimi velikokrat pozabljena, polenta je izjemna stranska jed, ki obrok popestri s svojim okusom in strukturo. Namesto kruha jo lahko ponudimo k različnim enolončnicam, lahko si jo privoščimo za zajtrk oblito z mlekom, ali pa jo na hitro skuhamo in (če želimo) popečemo in vzamemo s seboj na pot kot malico. Sledeči recept je predvsem primeren kot malica ali predjed, saj so palčke ravno pravšnje velikosti, da jih z lahkoto vzamemo v roko in hitro pohrustamo. Predvsem pa so kot samostojna jed primerne zato, ker jim je dodanih nekaj začimb, ki pričarajo dodaten okus.



Polentine palčke se odlično priležejo h vsem vrstam golaža, k paradižnikovi omaki ali zelenjavni enolončnici. Zaradi mediteranskega pridiha so te palčke morda bolj primerne za mediteransko obarvane omake in juhe, a se v vsakem primeru dobro podajo k vsakovrstnim slanim jedem.


Recept je prispevala Vita.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Polentine palčke

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

  • 200 ml polente
  • 900 ml vode
  • 2 čajni žlički soli
  • ¼ čajne žličke česna v prahu
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • ½ čajne žličke origana
  • ½ čajne žličke bazilike

Navodila za uporabo:

1. Korak Vodo zavrite v loncu in jo vrelo solite. Počasi vsujte polento\ v vrelo vodo in med tem neprestano mešajte z metlico. Polenta bo hitro postala gosta, kakršna v tem receptu mora biti. Kuhajte jo vsaj 7-8 minut.
2. Korak Po nekaj minutah kuhanja in rednega mešanja dodajte olje in začimbe in nato mešajte in kuhajte še nadaljnje 2-3 minute. 
3. Korak Ko je polenta kuhana, jo še vročo prelijte v namaščen pekač. 
4. Korak Pustite, da se polenta v pekaču ohladi. Z ohlajanjem se bo dobro sprijela in se ne bo več razlezla ali razletela. Ko je hladna, pekač obrnite in polenta bo v enem kosu padla iz njega. Táko jo narežite na rezine, debele približno 1 cm do 1,5 cm in vsako rezino narežite še na štiri dele (vertikalno in horizontalno, kot bi naredili križ). Tako boste dobili palčke. 
5. Korak V ponvi na srednjem ognju segrejte pol žlice olivnega olja. Polentine palčke popecite z vseh štirih strani, cca. 2-3 minute na vsaki strani oz. toliko časa, da se kožica rahlo zapeče in postane zlate barve.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno