Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Piščančji curry z basmati rižem

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
piscancji curry z basmati rizem

Piščančji curry je pikantna indijska jed, ki ima zelo samosvoj okus. Za pripravo potrebujemo - kot je za indijsko kulinariko značilno - kar precej začimb. Glavna začimba pa je seveda mešanica curry.




Pa dober tek!


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Piščančji curry z basmati rižem

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 3 žlice curry mešanice. V ta curry se najbolj poda MADRAS curry ali MANGO curry.
  • 1 čajna žlička: mletega cimeta, mlete paprike, naribanega svežega ingverja, sladkorja
  • 1/2 čajne žličke mletih klinčkov
  • približno 1/2 kg piščančjega mesa, ki ga narežemo na koščke
  • navadni tekoči jogurt (približno 2 dcl)
  • pločevinka kokosovega mleka
  • jedilna žlica paradižnikove mezge
  • olje
  • limona
  • 250 g Basmati riža
  • 2 žlici olivnega olja
  • nasekljan preteršilj
  • sol
  • poper

Navodila za uporabo:

1. Korak Na olju rahlo prepražimo drobno nasekljano čebulo in česen, da se zmehčata.
2. Korak Dodamo curry, cimet, papriko, ingver, sladkor, lovor in klinčke. Premešamo in pražimo približno 2 minuti.
3. Korak Dodamo narezanega piščanca in ga na rahlo popečemo.
4. Korak Nato dodamo še jogurt, kokosovo mleko in paradižnikovo mezgo.
5. Korak Kuhamo na nizkem ognju, približno 30 min.
6. Korak Basmati riž pripravimo tako, da riž najprej za 30 minut namočimo v mrzli vodi.
7. Korak Riž odcedimo, damo v lonec in prelijemo s 300 ml mrzle vode, dobro ga solimo, ter zavremo.
8. Korak Ko voda z rižem zavre, lonec pokrijemo s pokrovko in na nizki temperaturi kuhamo še 10 minut. Med kuhanjem riža ne mešamo!
9. Korak Nato lonec odstavimo in ga pustimo stati še 5 minut.
10. Korak Lonec odkrijemo, na riž stresemo peteršilj in še malo popra, olje. Vse na rahlo premešamo z vilico.
11. Korak Riž in piščančji curry serviramo na krožnik in pokapljamo z limoninim sokom.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno