1
Na olju rahlo prepražimo drobno nasekljano čebulo in česen, da se zmehčata.
2
Dodamo curry, cimet, papriko, ingver, sladkor, lovor in klinčke. Premešamo in pražimo približno 2 minuti.
3
Dodamo narezanega piščanca in ga na rahlo popečemo.
4
Nato dodamo še jogurt, kokosovo mleko in paradižnikovo mezgo.
5
Kuhamo na nizkem ognju, približno 30 min.
6
Basmati riž pripravimo tako, da riž najprej za 30 minut namočimo v mrzli vodi.
7
Riž odcedimo, damo v lonec in prelijemo s 300 ml mrzle vode, dobro ga solimo, ter zavremo.
8
Ko voda z rižem zavre, lonec pokrijemo s pokrovko in na nizki temperaturi kuhamo še 10 minut. Med kuhanjem riža ne mešamo!
9
Nato lonec odstavimo in ga pustimo stati še 5 minut.
10
Lonec odkrijemo, na riž stresemo peteršilj in še malo popra, olje. Vse na rahlo premešamo z vilico.
11
Riž in piščančji curry serviramo na krožnik in pokapljamo z limoninim sokom.