Orientalska začimbna mešanica curry, se je že precej uveljavila v našem prostoru. Po večini jo uporabljamo za pripravo omake, ki se odlično prilega k rižu. Poznamo več vrst curry mešanice. Nekatere začimbe v mešanici so stalnica, le dodane količine vsake, se lahko razlikujejo. Lahko pa se razlikujejo tudi v dodatku različnih začimb. Vsekakor, harmonija okusov je zagotovljena. Sestava je odvisna od regije iz katere mešanica izhaja, včasih pa je različna že od družine do družine, kjer je nastala. Curry se odlično poda mesnim in pa tudi brezmesnim omakam.
No, ker pa se mi receptov ponavadi lotimo malo drugače, smo tudi tu stopili iz naših okvirjev. Namesto omake s curry začimbno mešanico, smo pripravili okusno juho. Bi jo poskusili z nami?
Uporabno
Juha je bogata, gosta in okusna. Primerna je za samostojno jed. Količina zadostuje za 3-4 osebe. V kolikor želite nasititi še kakšno osebo več, lahko zraven pripravite še palačinke ali riž. V tem primeru ne uporabite krompirja in jajčne zakuhe, ampak vkuhajte več zelenjave in mesa. Namesto krompirja lahko dodate drobno narezano muškatno bučo. Namesto leče pa lahko dodate že kuhano čičeriko.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)