Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pecivo s skuto

  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
pecivo s skuto

Pecivo, ki je enostavno za pripravo in privlačno za oko. Skuta biskvitu priskrbi sočnost, kakav pa poskrbi za barvni kontrast.


Nasvet:
Tonka fižol, je začimba za sladice, njen okus pa spominja na oreščke in marcipan. En fižol zadostuje za približno 30 porcij.


Ras el hanout je začimbna mešanica, ki je prvotno namenjena za začimbo glavnih, slanih jedi. A ko enkrat vtaknete svoj nos v dozirno posodico, vas bo njen vonj popeljal v svet sladic.


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pecivo s skuto

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • Okrogel tortni pekač premera 23 centimetrov
  • Peki papir
  • Posodo za biskvitno maso
  • Posodo za nadev
  • Mešalnik ali kuhalnico
  • Po potrebi aluminijasto folijo ( odvisno od pečice)
  • Tehtnico
  • 200 g gladke moke
  • 100 g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 žlici kakava
  • 3 jajca
  • 40 ml olja
  • 100 ml mleka
  • Ščepec začimbne mešanice Ras el hanout

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej pripravite maso za biskvit.
2. Korak Penasto umešajte jajca, sladkor, olje in mleko.
3. Korak Posebej zmešajte moko, pecilni prašek, začimbno mešanico in kakav.
4. Korak Moko z dodatki počasi vmešajte med tekoče sestavine.
5. Korak Ko dobite gladko zmes, jo zlijte v namaščen ali s peki papirjem pokrit pekač. Zmešajte še nadev.
6. Korak Penasto umešajte jajce in sladkor ter dodajte skuto.
7. Korak Naribajte malo Tonka fižola.
8. Korak Dobro premešajte, da ni vidnih grudic in maso enakomerno porazdelite po ne pečeni masi za biskvit.
9. Korak Pecivo pecite 60 minut na 180 stopinj Celzija.
10. Korak Proti koncu peke lahko pekač pokrijete z aluminijasto folijo, če se vam zdi, da bo pecivo drugače preveč zapečeno. Mi folije nismo rabili, je pa odvisno, kakšna je vaša pečica.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno