Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pecivo iz beljakov

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 18
pecivo iz beljakov
Velikokrat nam po peki ostanejo beljaki. Predstavljamo enostaven recept kako jih uporabiti in hkrati zadovoljiti svoje brbončice.

Nasvet:
Avokadov namaz lahko zamenjate s čokoladnim, limoninim namazom ali pa kar z marmelado. Okus peciva pa je še najbolj podoben sadnemu kruhu. Najbrž zaradi oreščkov in rozin. Namesto rozin seveda lahko uporabite tudi drugo sušeno sadje. Če je večje, ga le narežite na manjše koščke.


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pecivo iz beljakov

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 18

Sestavine:

  • Pekač 10 X 30 cm
  • Mešalnik za stepanje beljakov
  • Blender ali mešalnik za pripravo avokado kreme
  • Posodo za pripravo mase iz beljakov
  • Tehtnico
  • Kuhalnico ali žlico
  • 6 beljakov
  • 180 g sladkorja
  • 120 g gladke moke
  • 60 g mehkega masla, sobne temparature
  • Cimet
  • Žlica grenkega kakava
  • 1 čajno žličko pecilnega praška
  • 2 žlici rozin
  • 2 žlici orehov (lahko sončničnih semen, indijskih oreščkov ali oreščkov po želji)
  • 200 g avokada
  • Sladkor po okusu
  • Nekaj žlic mleka ali sladke smetane

Navodila za uporabo:

1. Korak Beljake stepete v čvrst sneg in mu dodajte sladkor.
2. Korak Moko posebej zmešajte s pecilnim praškom in cimetom.
3. Korak Mehko maslo počasi vmešajte k snegu.
4. Korak Po žlicah počasi dodajajte tudi moko z dodatki.
5. Korak Kremasti zmesi na roke vmešajte še rozine in poljubne oreščke.
6. Korak Če uporabite orehe, jih na grobo nasekljajte, da bodo koščki manjši.
7. Korak Pekač namažite z maslom in vanj zložite 2/3 mase.
8. Korak V preostalo tretjino mase vmešajte žlico kakava.
9. Korak Maso z dodanim kakavom dodajte beli masi v poljubnem vzorcu.
10. Korak Z žlico jo potisnite bolj v globino, da bo na pečenem pecivu bolj lepo viden barvni kontrast. 
11. Korak Pecivo pecite 45 minut na 180 stopinj Celzija.
12. Korak Preverite z zobotrebcem in po potrebi čas podaljšajte še za par minut.
13. Korak Medtem, ko se pecivo hladi, pripravite avokadov preliv.
14. Korak Meso avokada spasirajte v mešalniku. Dodajte mu sladkor in toliko mleka ali smetane, da bo preliv čisto malo tekoč. Nikakor ne preveč.
15. Korak Prelijte oziroma premažite ga preko peciva in vse skupaj položite za 1 uro v hladilnik.
16. Korak Če želite vzorec, kot je na fotografiji, uporabite žlico in z njeno hrbtno stranjo pritiskajte ob preliv. Ko žlico dvignete, za vami ostane "bodica".
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno