Velikokrat nam po peki ostanejo beljaki. Predstavljamo enostaven recept kako jih uporabiti in hkrati zadovoljiti svoje brbončice.
Nasvet:
Avokadov namaz lahko zamenjate s čokoladnim, limoninim namazom ali pa kar z marmelado.
Okus peciva pa je še najbolj podoben sadnemu kruhu. Najbrž zaradi oreščkov in rozin.
Namesto rozin seveda lahko uporabite tudi drugo sušeno sadje. Če je večje, ga le narežite na manjše koščke.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!
Pecivo iz beljakov
Čas priprave:
30 min
Težavnost:
Št. sestavin:
18
Sestavine:
Pekač 10 X 30 cm
Mešalnik za stepanje beljakov
Blender ali mešalnik za pripravo avokado kreme
Posodo za pripravo mase iz beljakov
Tehtnico
Kuhalnico ali žlico
6 beljakov
180 g sladkorja
120 g gladke moke
60 g mehkega masla, sobne temparature
Cimet
Žlica grenkega kakava
1 čajno žličko pecilnega praška
2 žlici rozin
2 žlici orehov (lahko sončničnih semen, indijskih oreščkov ali oreščkov po želji)
200 g avokada
Sladkor po okusu
Nekaj žlic mleka ali sladke smetane
Navodila za uporabo:
1. Korak
Beljake stepete v čvrst sneg in mu dodajte sladkor.
2. Korak
Moko posebej zmešajte s pecilnim praškom in cimetom.
3. Korak
Mehko maslo počasi vmešajte k snegu.
4. Korak
Po žlicah počasi dodajajte tudi moko z dodatki.
5. Korak
Kremasti zmesi na roke vmešajte še rozine in poljubne oreščke.
6. Korak
Če uporabite orehe, jih na grobo nasekljajte, da bodo koščki manjši.
7. Korak
Pekač namažite z maslom in vanj zložite 2/3 mase.
8. Korak
V preostalo tretjino mase vmešajte žlico kakava.
9. Korak
Maso z dodanim kakavom dodajte beli masi v poljubnem vzorcu.
10. Korak
Z žlico jo potisnite bolj v globino, da bo na pečenem pecivu bolj lepo viden barvni kontrast.
11. Korak
Pecivo pecite 45 minut na 180 stopinj Celzija.
12. Korak
Preverite z zobotrebcem in po potrebi čas podaljšajte še za par minut.
13. Korak
Medtem, ko se pecivo hladi, pripravite avokadov preliv.
14. Korak
Meso avokada spasirajte v mešalniku. Dodajte mu sladkor in toliko mleka ali smetane, da bo preliv čisto malo tekoč. Nikakor ne preveč.
15. Korak
Prelijte oziroma premažite ga preko peciva in vse skupaj položite za 1 uro v hladilnik.
16. Korak
Če želite vzorec, kot je na fotografiji, uporabite žlico in z njeno hrbtno stranjo pritiskajte ob preliv. Ko žlico dvignete, za vami ostane "bodica".