Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pečen zajec v omaki

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 10
pecen zajec v omaki

To je klasična francoska podeželska jed, ki jo je mogoče spreminjati v neskončno različic in vse so dobre. Po nekaterih receptih zajca spečemo, po drugih ga dušimo. Ključnega pomena je gorčica - dobra zrnata gorčica, šalotka in nekaj kremastega.


Pa dober tek! :)
 
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 1 zajec, narezan na koščke
  • Sol
  • 55g masla
  • 2 večji šalotki, nasesekljani
  • 120ml belega vina
  • 120ml vode
  • 125g gorčice - zrnate
  • Čajno žličko timijana
  • 120ml smetane za kuhanje
  • Pest svežega peteršilja, lahko uporabite tudi sušenega
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Koščke zajca dobro posolite in jih za 30 minut do ene ure postavite na sobno temperaturo.
2
Maslo segrejte na srednji temperaturi v veliki ponvi s pokrovom. Zajčje kose osušite in jih popecite na maslu. To počnite na zmerni temparaturi - ne želite, da se maslo zažge.
3
Ko je zajec zapečen z vseh strani, ga vzemite iz ponve in ga shranite v skledi.
4
V ponev dodajte šalotko in jo dobro popražite.
5
Vlijte belo vino in segrejte na visoko temperaturo.
6
Z leseno žlico postrgajte vse porjavele koščke na dnu ponve.
7
Dodajte gorčico, timijan, vodo ter zavrite. Omako poizkusite in jo po potrebi solite.
8
Dodajte koščke zajca, jih prelijte z omako in zmanjšajte temperaturo.
9
Pokrijte in rahlo dušite 45 minut. Želimo, da meso skoraj odpade od kosti. Morda bo potrebovalo več časa, vendar ne več kot eno uro.
10
Ko je meso pripravljeno, ga previdno vzemite iz ponve in ga zopet shranite ob strani.
11
Ponev segrejte na visoko temperaturo, nato pa izklopite ogenj ter dodajte smetano in peteršilj. Omako premešajte, da se sestavine združijo.
12
Postrezite s poljubno prilogo, čez pečenea zajca pa prelijte odlično omako!
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno