Začini svoj nakup! 🌶️ Uporabi kodo TENOFF in prihrani 10% pri črnem popru v prahu.

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pečen zajec v omaki

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 10
pecen zajec v omaki

To je klasična francoska podeželska jed, ki jo je mogoče spreminjati v neskončno različic in vse so dobre. Po nekaterih receptih zajca spečemo, po drugih ga dušimo. Ključnega pomena je gorčica - dobra zrnata gorčica, šalotka in nekaj kremastega.


Pa dober tek! :)
 
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pečen zajec v omaki

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 1 zajec, narezan na koščke
  • Sol
  • 55g masla
  • 2 večji šalotki, nasesekljani
  • 120ml belega vina
  • 120ml vode
  • 125g gorčice - zrnate
  • Čajno žličko timijana
  • 120ml smetane za kuhanje
  • Pest svežega peteršilja, lahko uporabite tudi sušenega

Navodila za uporabo:

1. Korak Koščke zajca dobro posolite in jih za 30 minut do ene ure postavite na sobno temperaturo.
2. Korak Maslo segrejte na srednji temperaturi v veliki ponvi s pokrovom. Zajčje kose osušite in jih popecite na maslu. To počnite na zmerni temparaturi - ne želite, da se maslo zažge.
3. Korak Ko je zajec zapečen z vseh strani, ga vzemite iz ponve in ga shranite v skledi.
4. Korak V ponev dodajte šalotko in jo dobro popražite.
5. Korak Vlijte belo vino in segrejte na visoko temperaturo.
6. Korak Z leseno žlico postrgajte vse porjavele koščke na dnu ponve.
7. Korak Dodajte gorčico, timijan, vodo ter zavrite. Omako poizkusite in jo po potrebi solite.
8. Korak Dodajte koščke zajca, jih prelijte z omako in zmanjšajte temperaturo.
9. Korak Pokrijte in rahlo dušite 45 minut. Želimo, da meso skoraj odpade od kosti. Morda bo potrebovalo več časa, vendar ne več kot eno uro.
10. Korak Ko je meso pripravljeno, ga previdno vzemite iz ponve in ga zopet shranite ob strani.
11. Korak Ponev segrejte na visoko temperaturo, nato pa izklopite ogenj ter dodajte smetano in peteršilj. Omako premešajte, da se sestavine združijo.
12. Korak Postrezite s poljubno prilogo, čez pečenea zajca pa prelijte odlično omako!
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno