Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Palačinke - osnovni recept za testo

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19
palacinke - osnovni recept za testo

Palačinke so zares enostavna jed, ki jo lahko pripravi čisto vsak, saj pri njihovi pripravi že težko kaj zgrešimo. Priprava je tako enostavna, da jih navadno delamo kar po občutku, brez recepta. Paziti moramo bolj ko ne samo na to, da je testo dovolj gladko, brez grudic in tekoče. Tako lahko maso brez težav vlijemo in razlijemo po ponvi. Ko so palačinke pripravljene, pa jih nadevamo z različnimi nadevi – sladkimi (Nutella, marmelada, sadje ...) ali slanimi (sir, zelenjava ...). Po želji jih lahko tudi gratiniramo ali ocvremo.


Ker vemo, da je vsak kuharski začetek težak in da tistim, ki palačink še niso delali neštetokrat, na začetku recept koristi, da si v glavi pripravi vsaj približno sliko – kaj, kako in koliko – smo pripravili recept za osnovno testo za palačinke.


*Iz mase, ki jo pripravimo, naredimo približno deset palačink.




Pa dober tek!


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Palačinke - osnovni recept za testo

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 4 dl mleka
  • 250 g bele moke - tip 500
  • 1 dcl radenske
  • dve jedilni žlici olja
  • ščepec soli
  • čajno žličko ali dve mešanice začimb za šmorn

Navodila za uporabo:

1. Korak

V skledo vbijemo obe jajci.

2. Korak Zmiksamo z električnim mešalnikom.
3. Korak Dodamo sol, mešanico za šmorn,  olje in mleko. Ponovno zmiksamo.
4. Korak Počasi dodajamo moko in vmes miksamo z mešalnikom.
5. Korak Ko zmes postane že dovolj gosta, dodamo še radensko.
6. Korak Miksamo toliko časa, dokler masa ne postane tekoča.
7. Korak V kolikor imamo čas, damo lahko testo za nekaj časa (npr. za pol ure, lahko pa tudi čez noč) počivati na hladno – v hladilnik.
1. Korak

V ponev vlijemo nekaj kapljic olja in ga razlijemo po njej. V kolikor imamo na voljo bele kuhinjske papirčke, jih lahko večkrat prepognemo – tako da dobimo manjši kvadratek – in z njim po ponvi premažemo olje. Na tak način se izognemo nenehnemu vlivanju olja v ponev, saj je papirček tudi naslednjič dovolj masten, da lahko z njim enostavno samo premažemo ponev.

2. Korak Ko je ponev dovolj segreta, vanjo z zajemalko vlijemo maso in jo razporedimo po ponvi.
3. Korak Počakamo, da palačinka dobi lepo, zlato-rjavo barvo. Nato jo obrnemo in zapečemo še na drugi strani. Pozorni moramo biti, da se palačinka ne “prepeče”. Če jo bomo pekli dlje časa, bo postala precej trda in s tem izgubila svojo prožnost – ki pa je zelo zaželena, če želimo palačinke na koncu zviti. 
4. Korak Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse mase. Iz te količine dobimo približno deset palačink.
5. Korak Ko so vse palačinke pripravljene, jih napolnimo s poljubnim nadevom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,00 €
Skupaj:
0,00 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno