Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Linške oči

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
linske oci
Lepi, okusni in preprosti piškoti, ki vse prehitro poidejo. Polnite jih z marmelado. Če bi se radi malo poigrali, eni masi dodate še žlico ali dve kakava, drugo pa naredite po receptu in lahko boste sestavili dvobarvne piškote. Če jih boste polnili s čokoladnim nadevom boste dobili domače moto piškote
Sestavine zadoščajo za 40 piškotov

Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Linške oči

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • Dva pekača velikosti pečice
  • 2 X peki papir
  • Posodo za testo
  • model za piškote
  • Lonček za marmelado
  • Žlico ali nož za mazanje
  • Servirno posodo ali krožnik
  • 360 g gladke moke
  • 250 g masla
  • 140 g sladkorja muscovado v prahu
  • 2 g sode bikarbone
  • 1 jajce
  • Limonina lupinica
  • Ščep soli
  • Marmelada
  • Mleti sladkor za posip

Navodila za uporabo:

1. Korak Zmešajte moko, sodo bikarbono, mleti sladkor, limonino lupinico in sol.
2. Korak Dodajte na rezine narezano maslo in s prsti iz mešanice naredite strukturo podobno drobtinam. Vmešajte še jajce in zamesite enotno testo.
3. Korak Testo zavijte v folijo in naj počiva 1 uro v hladilniku.
4. Korak Testo nato razdelite na 3 dele. Enega začnite valjati, preostalo dajte nazaj v hladilnih, da ne bo premehko. Testo sproti posipajte z moko, da se vam ne prime delovne površine.
5. Korak Razvaljajte ga 2- 3 milimetre debelo in iz njega izrežite piškote z modelom. Polovica naj jih ima luknjo na sredini.
6. Korak Piškote pecite na 180 stopinj Celzija toliko časa, da postanejo rahlo rjavi.
7. Korak To je nekako 8-10 minut. Če so piškoti debelejši, kaka minuta več.
8. Korak Pečene piškote ohladite, cel piškot pomažite z marmelado in ga pokrijte s tistim, ki ima luknjo.
9. Korak Po želji potresite s sladkorjem v prahu.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno