1
Najprej pripravite kvasec.
2
Kvas zdrobite v manjšo posodico, dodajte mu žlico moke, ščepec sladkorja in toliko mlačne vode, da ob mešanju dobite gladko zmes, ki jo pustite vzhajati na dvakratno višino.
3
Moko stresite v posodo v kateri boste mesili testo.
4
Ob rob posode dodajte sol. Na sredino moke naredite jamico in vanjo zlijte vzhajan kvasec.
5
Počasi mešajte s kuhalnico in dodajte še vodo s sladkorjem,jajce, mehko maslo in mleko.
6
Tekočine so lahko rahlo mlačne, da bo testo prej vzhajalo. Zamesite gladko testo.
7
Pustite ga vzhajati na toplem, da bo dvakrat večje.
8
Vzhajano testo razvaljajte na 2-3 milimetre debelo in izrežite trikotnike.
9
Maslo stopite in mu dodajte cimet. S tem pomažite trikotnike.
10
Na en konec trikotnika dajte košček čokolade in jo zavijte v testo.
11
Rogljičke polagajte na namaščen ali s peki papirjem pokrit pekač, nekoliko narazen, ker bodo še vzhajali. Pomažite jih z razžvrkljanim jajcem.
12
Že na pekaču jih pustite 10 minut vzhajati na toplem, potem jih položite v pečico na 170 stopinj Celzija za 30 minut.
13
Pečene lahko še vroče potresete z mletim sladkorjem in cimetom.