Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Kvašeni rogljički

  • (1)
  • Čas priprave:
  • Težavnost:
    • Št. sestavin: 23
    kvaseni rogljicki
    Slika popolnega jutra. Sveži rogljički in skodelica vroče kave. Kupljeni rogljički so ponavadi narejeni iz listnatega testa. Mi smo jih pripravili iz kvašenega testa. Rogljički so ravno tako rahli a bolj polnega okusa in nekoliko manj mastni.
    Nasvet:
    • Testo lahko pustite tudi nevtralno in mu ne dodate sladkorja.
    • Ko boste trikotnike pomazali s cimetovim maslom, jih potresite še s ščepcem sladkorja.
    • Čokolado lahko izpustite ali zamenjate s čokoladnim namazom, s čvrsto marmelado ali z nadevom za potico.
    • Iz omenjenih sestavin boste dobili približno 15 rogljičkov.
    Recept je prispevala Monika.
    Pa dober tek! :)
    BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

    Kvašeni rogljički

    • Čas priprave:
    • Težavnost:
      • Št. sestavin: 23

      Sestavine:

      • Pekač velikosti pečice
      • Peki papir
      • Valjar
      • Posodo za pripravo testa
      • Posodico za maslo s cimetom
      • Žlico
      • Nož
      • Čopič za premaz
      • 500 g pirine moke
      • Ščepec soli
      • 1/2 kocke kvasa
      • 1 centimeter debela rezina mehkega masla
      • 1 jajce
      • 1 dcl vode
      • 1 dcl mleka
      • 1- 2 žlici sladkorja ( stopite v vodi)
      • Rezina masla in cimet za premaz
      • Koščki čokolade ( približno 15)
      • Mleti sladkor in cimet za posip
      • Testo lahko pustite tudi nevtralno in mu ne dodate sladkorja.
      • Ko boste trikotnike pomazali s cimetovim maslom, jih potresite še s ščepcem sladkorja.
      • Čokolado lahko izpustite ali zamenjate s čokoladnim namazom, s čvrsto marmelado ali z nadevom za potico.
      • Iz omenjenih sestavin boste dobili približno 15 rogljičkov.

      Navodila za uporabo:

      1. Korak Najprej pripravite kvasec.
      2. Korak Kvas zdrobite v manjšo posodico, dodajte mu žlico moke, ščepec sladkorja in toliko mlačne vode, da ob mešanju dobite gladko zmes, ki jo pustite vzhajati na dvakratno višino.
      3. Korak Moko stresite v posodo v kateri boste mesili testo.
      4. Korak Ob rob posode dodajte sol. Na sredino moke naredite jamico in vanjo zlijte vzhajan kvasec.
      5. Korak Počasi mešajte s kuhalnico in dodajte še vodo s sladkorjem,jajce, mehko maslo in mleko.
      6. Korak Tekočine so lahko rahlo mlačne, da bo testo prej vzhajalo. Zamesite gladko testo.
      7. Korak Pustite ga vzhajati na toplem, da bo dvakrat večje.
      8. Korak Vzhajano testo razvaljajte na 2-3 milimetre debelo in izrežite trikotnike.
      9. Korak Maslo stopite in mu dodajte cimet. S tem pomažite trikotnike.
      10. Korak Na en konec trikotnika dajte košček čokolade in jo zavijte v testo.
      11. Korak Rogljičke polagajte na namaščen ali s peki papirjem pokrit pekač, nekoliko narazen, ker bodo še vzhajali. Pomažite jih z razžvrkljanim jajcem.
      12. Korak Že na pekaču jih pustite 10 minut vzhajati na toplem, potem jih položite v pečico na 170 stopinj Celzija za 30 minut.
      13. Korak Pečene lahko še vroče potresete z mletim sladkorjem in cimetom.
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima

      Že poznaš naš YouTube kanal?

      Novice
      Recepti
      Aktualno
      Novice
      Recepti
      Aktualno