Kruh je osnovno živilo v naši prehrani. Sledilka naše spletne strani nam je poslala recept za malo drugačen, obogaten kruh s kurkumo.
Najboljša stvar pri temu receptu je, da lahko pri pripravi uporabimo skoraj katerikoli recept za kruh, da pa ga popestrimo, dodamo še kurkumo in sezamova semena.
Pa dober tek!
Recept nam je prispevala Monika
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!
Sestavine:
0,5 kg poljubne mooke
pol kocke kvasa
1 čajna žlička himalajske ali piranske sol
0,5 dcl olja
1 kisla smetana
2 čajni žlički kurkume
pest sezamovih semen
Navodila za uporabo:
1
Odmerimo vse sestavine.
2
V šalčko nardobimo polovico kvasa, dodamo čajno žličko sladkorja in malo mlačne vode. Dobro premešamo in pustimo, da na toplem kvasec vzhaja.
3
V skledo vsujemo moko, naredimo jamico in na zunanje robove sodamo malo soli.
4
V jamico zlijemo narejen kvasec in začnemo z mesenjem. Dodamo še kislo smetano,olje, kurkumo in pest sezamovih semen. Zamesimo kruh in oblikujemo hlebčke.
5
Pečemo 30-35 minut na 200 ºC, brez ventilacije. Na dno pečice lahko položimo posodico z vodo, da kruh ni izsušen.
V šalčko nardobimo polovico kvasa, dodamo čajno žličko sladkorja in malo mlačne vode. Dobro premešamo in pustimo, da na toplem kvasec vzhaja.
V skledo vsujemo moko, naredimo jamico in na zunanje robove sodamo malo soli.
V jamico zlijemo narejen kvasec in začnemo z mesenjem. Dodamo še kislo smetano,olje, kurkumo in pest sezamovih semen. Zamesimo kruh in oblikujemo hlebčke.
Pečemo 30-35 minut na 200 ºC, brez ventilacije. Na dno pečice lahko položimo posodico z vodo, da kruh ni izsušen.