Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Jogurtovi prelivi za solate z začimbami

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 41
jogurtovi prelivi za solate z zacimbami

Solatni prelivi so pika na i pri marsikateri solati.  Zato smo tokrat pripravili manjši nabor receptov za solatne prelive, pri katerih je ena od glavnih sestavin jogurt. Njami!


Pa dober tek!



BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Jogurtovi prelivi za solate z začimbami

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 41

Sestavine:

  • 100 g navadnega jogurta
  • 4 jedilne žlice olivnega olja
  • 4 jedilne žlice balzamičnega kisa
  • 1 čajna žlička sveže iztisnjenega soka limone
  • 1 ½ čajne žličke dijonske gorčice
  • 1 ½ čajne žličke medu
  • sol
  • poper
  • 2 dl tekočega navadnega jogurta
  • šopek svežega drobnjaka ali pa zvrhana jedilna žlica posušenega
  • sol
  • poper
  • strok česna
  • 1 ½ jedilna žlica olivnega olja
  • 1 ½ jedilne žlice limoninega soka
  • 50 g navadnega jogurta
  • 70 g majoneze
  • 1 šalotka
  • 2 čajni žlički limoninega soka
  • sol
  • poper
  • bazilika in/ali peteršilj (uporabimo lahko sveža zelišča ali pa posušena zelišča)
  • 150 g navadnega jogurta
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • 1 žlica medu
  • *po želji lahko zraven dodamo še jabolčni kis.
  • 100 g navadnega jogurta (uporabimo lahko tudi grški jogurt)
  • 100 g skute
  • 5 g mešanice Tzatziki (1 čajna žlička)
  • kumara
  • 200 g jogurta (brez maščob)
  • 1 jedilna žlica sveže iztisnjenega limoninega soka
  • 1 čajna žlička naribane limonine lupinice
  • 3 jedilne žlice ekstra deviškega olivnega olja
  • poper
  • sol
  • 2 čajni žlički svežega kopra

Navodila za uporabo:

1. Korak

V srednje veliki posodi skupaj zmešate vse sestavine razen olja. Premešamo. Na koncu počasi vmešamo še olje. Ohladimo in serviramo ohlajeno.

1. Korak V posodico zlijemo jogurt. Dodamo nasekljana zelišča in nasekljan česen. Dobro premešamo in dodamo še poper ter sol, olivno olje in limonin sok. Še enkrat dobro premešamo.
1. Korak

Šalotko olupimo in jo čim bolj na drobno sesekljamo.  

2. Korak Sesekljamo tudi zelišča.Vse sestavine vsujemo v skledico in jih čim bolj premešamo. Po želji lahko sestavine zmešamo skupaj tudi z električnim mešalnikom.
1. Korak

Vse sestavine zmešamo v posodici, da nastane kremna zmes.

Ohladimo v hladilniku.

1. Korak

Olupimo del kumare, jo razpolovimo in odstranimo notranja semena. Naribamo. Naribano kumaro lahko prenesemo v cedilo, posolimo s ščepom soli, premešamo in pustimo počivati nekaj časa.

2. Korak

Nato z žličko vsebino v cedilu še pretlačimo; na tak način iz kumare izločimo vodo.

3. Korak V večji posodi zmešamo vse sestavine, dobro premešamo in postavimo v hladilnik za dobre pol ure. Nato je hladna pomaka ali pa preliv  pripravljena za uživanje!
4. Korak

*K (p)omaki lahko dodamo tudi kanček olivnega olja.

**Če niste ljubitelji jogurta, lahko (p)omako naredite tudi s kislo smetano.

1. Korak

V srednje veliki posodici zmešamo jogurt, limonin sok in limonino lupinico. Premešamo.

2. Korak

Nato čez jogurt  med mešanjem počasi prilivamo še olivno olje. Mešamo toliko časa, dokler se vse sestavine ne premešajo.

3. Korak

Dodamo še poper, sol in sveže nasekljan koper. Posodico pokrijemo in postavimo v hladilnik za nekaj ur.

Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno