Sestavine:
- 1 kg jagod za dva (lahko se kupijo ali naberejo gozdne)
- 7 cvetov bezga
- sladkor po okusu (priporočamo temni muscovado sladkor)
- 1 vrečko naravnega želirnega sredstva
- nastrgana limonina skorjica
- sok pol limone
- malo cejlonskega cimeta
Prejeli smo poetičen recept za pripravo božanske jagodne marmelade "v dvoje". Kadar nam pomaga oseba, ki jo imamo radi, je vedno lažje in bolj veselo, kajne?
S štirimi rokami hitro jagode bosta očistila in s sladkorjem jih premešala. Vse skupaj na štedilnik postavila in nežno kuhala. Po kratkem času želirno sredstvo dodala in ponovno kuhala, toliko časa, da marmelada postane dovolj gosta.
Sok in skorjico limone prilijeta ter cvetke bezga vmešata. Pokuhata in vroče v čiste vroče kozarce prelijeta. Zapreta jih tesno, da ljubezni toplo bo. Pustita v pečici (100 stopinj) še nekaj minut, nato marmelado do ohladitve kar v pečici pustita, najbolje čez noč. Pred tem pa gostoto marmelade preverita tako, da na krožniček marmelado z žličko dasta in pustita v hladilniku, da ohladi se močno.
*Ker je zaljubljena pomlad prišla, tu sta zdaj dva, ki marmelado skupaj kuhata. Ta je drugačna kot vse marmelade sveta.* Recept je prispevala Višnja. Hvala!