Sestavine:
- 0,5 litra mleka
- 4 jedilne žlice pšeničnega zdroba
- 1 jedilna žlica sladkorja
- 1 vanilin sladkor (po želji)
- muškatni orešček
- cimet
- ščepec soli
- maslo
- **pehtran (narezan, posušen)
Gres je zagotovo ena tistih jedi, ki veliko večino spomni na čase vrtca in šole. Gre za zelo enostavno in nasitno jed, ki jo pripravimo v približno 15 oziroma 20 minutah. Recept ni zahteven za pripravo, zato ga lahko - brez možnosti, da bi kaj zafrknil - pripravi skoraj vsakdo. Obogatimo ga lahko s kakavom ali pa v tem primeru: pehtranom.
Od razmerja mleka in gresa je odvisno, kako gost gres pripravimo. Recept je napisan za razmeroma gost gres, zato - če imate radi manj gost gres - dodajte malo manj zdroba.
*Recept za dve osebi
Pa dober tek!
V srednje veliko kozico prelijemo približno pol litra mleka.
**Če radi eksperimentirate z okusi oziroma imate radi pehtran, vam svetujemo, da preizkusite še malo drugačen recept. Postopek priprave je skoraj popolnoma enak zgornjemu; razlikuje se le v tem, da ko v gres primešamo sladkor in maslo, dodamo še jedilno žlico pehtrana.