Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Gres na dva načina: kakav in pehtran

  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
gres na dva nacina: kakav in pehtran

Gres je zagotovo ena tistih jedi, ki veliko večino spomni na čase vrtca in šole. Gre za zelo enostavno in nasitno jed, ki jo pripravimo v približno 15 oziroma 20 minutah. Recept ni zahteven za pripravo, zato ga lahko - brez možnosti, da bi kaj zafrknil - pripravi skoraj vsakdo. Obogatimo ga lahko s kakavom ali pa v tem primeru: pehtranom.


Od razmerja mleka in gresa je odvisno, kako gost gres pripravimo. Recept je napisan za razmeroma gost gres, zato - če imate radi manj gost gres - dodajte malo manj zdroba.


*Recept za dve osebi




Pa dober tek!


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Gres na dva načina: kakav in pehtran

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 0,5 litra mleka
  • 4 jedilne žlice pšeničnega zdroba
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 1 vanilin sladkor (po želji)
  • muškatni orešček
  • cimet
  • ščepec soli
  • maslo
  • **pehtran (narezan, posušen)

Navodila za uporabo:

1. Korak

V srednje veliko kozico prelijemo približno pol litra mleka.

2. Korak Dodamo šcepec soli in zavremo.
3. Korak Ko mleko zavre, temperaturo malo znižamo in v mleko odmerimo 4 jedilne žlice gresa.
4. Korak Pomembno je, da gres z metlico ves čas mešamo!
5. Korak Na nizki temperaturi kuhamo še približno 5-10 minut.
6. Korak Malo pred koncem dodamo še vanilin sladkor in žlico navadnega sladkorja (če imamo radi sladek gres) ter šcepec cimeta in muškatnega oreščka. Dodamo še malo masla in dobro premešamo.
7. Korak Ko je gres zgoščen ga serviramo v skodelice. Čezenj lahko posujemo še kakav v prahu.
8. Korak

**Če radi eksperimentirate z okusi oziroma imate radi pehtran, vam svetujemo, da preizkusite še malo drugačen recept. Postopek priprave je skoraj popolnoma enak zgornjemu; razlikuje se le v tem, da ko v gres primešamo sladkor in maslo, dodamo še jedilno žlico pehtrana.

Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno