1
V veliki ponvi na srednje močnem ognju zmešajte jagodičevje, limonin sok in sladkor. Pogosto premešajte.
2
Ko se jagode zmehčajo, jih z žlico nekoliko zmečkajte.
3
Vreli mešanici s termometrom izmerite temperaturo. Ko mešanica doseže 220 stopinj, jo odstavite z ognja. To bo trajalo približno 15 minut.
4
V veliki skledi zmešajte mandljevo moko, belo moko, koruzni škrob, ovsene kosmiče, sol, pecilni prašek in cimet.
5
Ko se sestavine dobro povežejo, dodajte stopljeno maslo, kokosovo olje, vanilijev ekstrakt, jajca, med in 60ml mleka. Z ročnim mešalnikom stepajte, dokler se ne oblikuje mehko testo, približno 3 minute.
6
Testo čim bolje oblikujte v kroglo (testo je zelo lepljivo) in ga pokrijte z živilsko folijo in postavite v hladilnik za vsaj dve uri.
7
Delovno površino posujte s približno 35g moke. Z rokami testo čim bolje razporedite po površini. Zgornji del testa posujte s preostalo moko in razvaljajte na debelino približno 3-6mm.
8
Testo razrežite na kvadrate velikosti 4 x 4 cm.
9
Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač za piškote obložite s peki papirjem.
10
V sredino vsakega kvadrata napolnite ploščice s približno 2 žlicami nadeva. Dve stranici kvadrata obrnite drugo proti drugi, da nastane pravokotnik. Nežno stisnite konce pravokotnika skupaj, da se nadev zapre.
11
Pravokotnik oz. ploščico položite na pripravljen pekač.
12
Vrhove ploščic premažemo s preostalim mlekom. Pecite 15-18 minut ali dokler se ploščice ne obarvajo svetlo zlato rjavo.