Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Domače žitne ploščice

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 24
domace zitne ploscice
Mehke ovsene ploščice, polnjene z okusno sadno kremo. So tako dobre, da nikoli več ne boste želeli kupiti ploščic v trgovini. Lahko si jih privoščite za zajtrk ali vmes za malico. Nadev lahko preprosto zamenjate z domačo marmelado, drugim sadjem, arašidovim maslom, čokoladnim namazom ali karkoli drugega, kar si lahko zamislite.  

 

Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Domače žitne ploščice

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 24

Sestavine:

  • Velik pekač
  • Veliko skledo
  • Ponev
  • Kuhinjski termometer
  • Ročni mešalnik
  • Živilsko folijo
  • Valjar
  • Žlico
  • 85g mandljeve moke
  • 180g bele moke
  • 2 žlici koruznega škroba
  • 80g ovsenih kosmičev
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 čajno žličko pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 4 žlice raztopljenega masla
  • 55g kokosovega olja
  • 1 čajno žličko ekstrakta vanilije
  • 2 jajci
  • 85g medu
  • 60ml in še posebej 2 žlici mleka
  • 450g zamrznjenega mešanega jagodičevja
  • 1 žlico limoninega soka
  • 2 žlici sladkorja

Navodila za uporabo:

1. Korak V veliki ponvi na srednje močnem ognju zmešajte jagodičevje, limonin sok in sladkor. Pogosto premešajte.
2. Korak Ko se jagode zmehčajo, jih z žlico nekoliko zmečkajte.
3. Korak Vreli mešanici s termometrom izmerite temperaturo. Ko mešanica doseže 220 stopinj, jo odstavite z ognja. To bo trajalo približno 15 minut.
4. Korak V veliki skledi zmešajte mandljevo moko, belo moko, koruzni škrob, ovsene kosmiče, sol, pecilni prašek in cimet.
5. Korak Ko se sestavine dobro povežejo, dodajte stopljeno maslo, kokosovo olje, vanilijev ekstrakt, jajca, med in 60ml mleka. Z ročnim mešalnikom stepajte, dokler se ne oblikuje mehko testo, približno 3 minute.
6. Korak Testo čim bolje oblikujte v kroglo (testo je zelo lepljivo) in ga pokrijte z živilsko folijo in postavite v hladilnik za vsaj dve uri.
7. Korak Delovno površino posujte s približno 35g moke. Z rokami testo čim bolje razporedite po površini. Zgornji del testa posujte s preostalo moko in razvaljajte na debelino približno 3-6mm.
8. Korak Testo razrežite na kvadrate velikosti 4 x 4 cm.
9. Korak Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač za piškote obložite s peki papirjem.
10. Korak V sredino vsakega kvadrata napolnite ploščice s približno 2 žlicami nadeva. Dve stranici kvadrata obrnite drugo proti drugi, da nastane pravokotnik. Nežno stisnite konce pravokotnika skupaj, da se nadev zapre.
11. Korak Pravokotnik oz. ploščico položite na pripravljen pekač.
12. Korak Vrhove ploščic premažemo s preostalim mlekom. Pecite 15-18 minut ali dokler se ploščice ne obarvajo svetlo zlato rjavo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno