Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Curry piščanec z omako

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 16
curry piscanec z omako

Curry je jed, ki se imenuje po začimbni mešanici, ki se uporablja, za njeno pripravo. Poznamo ogromno vrst curry začimbnih mešanic, v Indiji ima celo vsaka družina svojo posebno mešanico.


Nasvet:

Ghee maslo je prekuhano navadno maslo, bolj zdravo za termično obdelavo. Če ga nimate na dosegu roke, lahko uporabite tisto maščobo, ki jo ponavadi uporabljate za pripravo kosila. Če ste velik gurman, lahko jabolko zamenjate z ananasom. Kokosovo mleko lahko zamenjate z navadno sladko smetano ali z drugim rastlinskim mlekom, ki bo omako zgostilo.


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Curry piščanec z omako

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • Višjo ponev s pokrovko, za kuhanje omake
  • Kuhalnico
  • Nož
  • Desko
  • Žičko
  • Žlico
  • 400 g piščančjih nabodal
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 sočno, kislo, zeleno jabolko
  • 10 centimetrov srednjega pora
  • Čajno žličko ali dve curry začimbne mešanice Chiang mai curry
  • 3 dcl kokos mleka
  • Pest indijskih oreščkov
  • Žlica kisle smetane
  • Ghee maslo

Navodila za uporabo:

1. Korak Na žlici ghee masla popražite na drobne trakove narezano čebulo.
2. Korak Ko postekleni, čebuli dodajte por narezan na kolobarje in nasekljan česen.
3. Korak Česen naj zadiši, preden dodate olupljeno in na manjše kocke narezano jabolko.
4. Korak Malo podušite in dodajte meso z nabodal.
5. Korak Potresite s curry začimbno mešanico in pokuhajte toliko, da meso spremeni barvo.
6. Korak Posolite in zalijte s kokosovim mlekom.
7. Korak Dobro premešajte in pokuhajte do kremne zgostitve.
8. Korak Kuhani omaki dodate indijske oreščke in kislo smetano, premešate in pustite na izklopljenem štedilniku še toliko, da pripravite mizo.
9. Korak Curry omaka se najbolje prilega rižu, seveda pa si lahko izberete poljubno prilogo, po vaši želji.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno