Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Creme brulee

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 17
creme brulee

Tradicionalna francoska sladica creme brulee, ki navdušuje vse ljubitelje sladkih pregreh po celem svetu. Zato torej vam danes predstavljamo recept za francoski creme brulee.​


Recept je prispevala Vesna.


Pa dober tek!
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • kozica
  • tehtnica
  • merilna posoda
  • čajna žlička
  • visok pekač
  • modelčki za sufle
  • grelnik za vodo
  • deska
  • nož
  • ročni mešalnik
  • posodi
  • manjši ročni gorilnik
  • 5 jajc oz. 5 rumenjakov
  • ½ smetane s 35% maščobe
  • 6 čajnih žličk sladkorja
  • 25 gramov vaniljevega sladkorja
  • 1 vaniljev strok
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
V prvem koraku razpolovite vaniljev strok in mu odstranite semena.
2
V kozici zavremo pol litra smetane in mu dodamo vaniljeva semena in strok.
3
V posodi nato zmešamo s ročnim mešalnikom 5 rumenjakov z vaniljevim sladkorjem, dokler ne nastane bledo rumena zmes in ves sladkor je raztopljen v zmesi.
4
Postopoma nato z žlico dodajamo smetano, ki ji prej odstranimo vaniljev strok.
5
Vmes prižgeš pečico na 130 stopinj Cenzija brez ventilatorja z grelcem spodaj in zgoraj in hkrati še pripraviš pekač ter posodice za creme brulee.
6
Zmes vlijemo v modelčke do nekje polovice in jih postavimo v pekač. V grelniku za vodo segrejemo vodo in vročo vodo vlijemo v pekač z modelčki, tako da voda sega do nekje polovice.
7
​Nato damo pekač z modelčki v pečico za 35 minut in ko je crème brulee pečen, ga ohladimo, najboljše za čez noč in ga postrežemo naslednji dan.
8
Ko je crème brulee ohlajen, nanj stresemo žličko belega sladkorja v tanki plasti in ga stopimo z majhnim ročnim grelnikom, da sladkor karamelizira in se strdi. In tako je creme brulee pripravljen za serviranje in verjamem, da bo navdušil še tako strogega kritika.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno