1
V prvem koraku razpolovite vaniljev strok in mu odstranite semena.
2
V kozici zavremo pol litra smetane in mu dodamo vaniljeva semena in strok.
3
V posodi nato zmešamo s ročnim mešalnikom 5 rumenjakov z vaniljevim sladkorjem, dokler ne nastane bledo rumena zmes in ves sladkor je raztopljen v zmesi.
4
Postopoma nato z žlico dodajamo smetano, ki ji prej odstranimo vaniljev strok.
5
Vmes prižgeš pečico na 130 stopinj Cenzija brez ventilatorja z grelcem spodaj in zgoraj in hkrati še pripraviš pekač ter posodice za creme brulee.
6
Zmes vlijemo v modelčke do nekje polovice in jih postavimo v pekač. V grelniku za vodo segrejemo vodo in vročo vodo vlijemo v pekač z modelčki, tako da voda sega do nekje polovice.
7
Nato damo pekač z modelčki v pečico za 35 minut in ko je crème brulee pečen, ga ohladimo, najboljše za čez noč in ga postrežemo naslednji dan.
8
Ko je crème brulee ohlajen, nanj stresemo žličko belega sladkorja v tanki plasti in ga stopimo z majhnim ročnim grelnikom, da sladkor karamelizira in se strdi. In tako je creme brulee pripravljen za serviranje in verjamem, da bo navdušil še tako strogega kritika.