Sestavine:
- dve skodelici
- nož
- majhno cedilo
- električni mešalnik (blender)
- stekleni kozarec za vlaganje (oz. posodica za namaz)
- 100 g razkoščičenih datljev (brez dodanega sladkorja)
- 50 g kakava v prahu
- 100 ml ovsenega mleka
Ta namaz je vrhunska rešitev za vse, ki imate radi zdravo hrano in sladke pregrehe. Ne vsebuje oreščkov, zato je varen za alergike. Prav tako ne vsebuje glutena*. Poleg tega pa je tudi presen, a zaradi sladkobe datljev obstojen. Potrebujete le tri sestavine in približno 10 minut za pripravo (po pred-pripravi, ki vam bo vzela 5 minut). Odličen je na popečenem kruhku za zajtrk, kot namaz za palačinke, poda pa se tudi k jutranjim kosmičem. Ko ga boste pripravili enkrat, ga ne boste več želeli nadomestiti z ničemer drugim.
*Brez glutena: oves naj ne bi vseboval glutena. Ovseno mleko je navadno brez glutena, a če kupujemo ovsene kosmiče ali izdelke, ki jih vsebujejo, na katerih ni posebne označbe, je možno, da vsebujejo gluten. Oves namreč velikokrat procesirajo v istih obratih kot žita, ki vsebujejo gluten, zato se lahko naleze precej velikega odstotka glutena.