Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Čičerikin namaz s skuto

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
cicerikin namaz s skuto
Osnova tega recepta je skuta v kombinaciji s čičerko. Za približek okusa humusa je dodan tahini. Namaz lahko postrežete s svežo in hrustljavo zelenjavo, kot so zelena, korenje, češnjev paradižnik in trakovi rdeče paprike, za zdravo, prehrani prijazno poslastico. Seveda se zraven odlično poda tudi domač kruh. Tekstura tega čičerikinega namaza s skuto je precej podobna klasični različici humusa. Tudi okus je podoben. Ali se skuta uporablja kot sestavina klasičnega humusa? Ne. Tukaj je njen namen razširiti recept na večjo porcijo, ne da bi s tem dodali veliko kalorij. Kuhinjski robot bo odstranil vse vidne znake, da je skuta sploh prisotna. Pred pipravo čičerikinega namaza s skuto najprej pripravite domač tahini. Tahini je pasta iz sezamovih semen in je osnovna sestavina številnih kuhinj, zlasti v Sredozemlju in na Bližnjem vzhodu. Je veganska, brez glutena, oreščkastega okusa in preprosta za pripravo.


Nasvet:


Tahini in čičerikin namaz s skuto hranite pokritega v hladilniku. Morda boste opazili, da se tahini sčasoma loči, kot se loči naravno arašidovo maslo. Če se to zgodi, ga pred uporabo dobro premešajte.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Čičerikin namaz s skuto

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • 140 gramov sezamovih semen, najraje luščenih
  • 2 do 4 žlice repičnega ali svetlega oljčnega olja
  • Ščepec soli
  • 225g lahke skute
  • 15g svežih peteršiljevih listov
  • 2 žlici tahini paste
  • ¼ čajne žličke naribane limonine lupine
  • Čajno žličko limoninega soka
  • ½ čajne žličke mletega koriandra
  • Za konico noža soli
  • 1 strok česna
  • 400g konzervirane čičerike

Navodila za uporabo:

1. Korak Sezamova semena dodajte v veliko ponev na srednje nizko temperaturo in jih med nenehnim mešanjem pražite, dokler ne postanejo dišeča in zelo rahlo obarvana (ne rjava), 3 do 5 minut. Pri tem bodite previdni, saj se sezamova semena lahko hitro zažgejo!
2. Korak Prepražena semena prenesite na pekač ali velik krožnik in jih popolnoma ohladite.
3. Korak V skledo kuhinjskega robota dodajte sezamova semena in jih zmiksajte, dokler ne dobite drobljive mase, približno 1 minuto.
4. Korak Dodajte 3 žlice olja, nato miksajte še 2 do 3 minute in nekajkrat postrgajte dno in stranice kuhinjskega robota. Preverite konsistenco tahinija. Biti mora gladek, ne sme biti zrnat in mora se nežno prelivati. Morda ga boste morali miksati še kakšno minuto ali dodati dodatno žlico olja.
5. Korak Poskusite, ali je tahini začinjen, in ga po okusu posolite. Miksajte še 5 do 10 sekund, da se sol v celoti vmeša.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno