Osnova tega recepta je skuta v kombinaciji s čičerko. Za približek okusa humusa je dodan tahini. Namaz lahko postrežete s svežo in hrustljavo zelenjavo, kot so zelena, korenje, češnjev paradižnik in trakovi rdeče paprike, za zdravo, prehrani prijazno poslastico. Seveda se zraven odlično poda tudi domač kruh. Tekstura tega čičerikinega namaza s skuto je precej podobna klasični različici humusa. Tudi okus je podoben. Ali se skuta uporablja kot sestavina klasičnega humusa? Ne. Tukaj je njen namen razširiti recept na večjo porcijo, ne da bi s tem dodali veliko kalorij. Kuhinjski robot bo odstranil vse vidne znake, da je skuta sploh prisotna.
Pred pipravo čičerikinega namaza s skuto najprej pripravite domač tahini. Tahini je pasta iz sezamovih semen in je osnovna sestavina številnih kuhinj, zlasti v Sredozemlju in na Bližnjem vzhodu. Je veganska, brez glutena, oreščkastega okusa in preprosta za pripravo.
Nasvet:
Tahini in čičerikin namaz s skuto hranite pokritega v hladilniku. Morda boste opazili, da se tahini sčasoma loči, kot se loči naravno arašidovo maslo. Če se to zgodi, ga pred uporabo dobro premešajte.
Pa dober tek! :)