Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Bučke v sladko-kisli omaki

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
bucke v sladko-kisli omaki

Pa dober tek!

Recept je prispevala Višnja.



BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Bučke v sladko-kisli omaki

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • približno 1 kg bučk
  • 230 g sveže paprike (najbolje rdeče, lahko je tudi nekaj rdeče, nekaj rumene)
  • 150 g čebule
  • 150 g nektarin (lahko tudi vinogradniške breskvice ali navadne breskve, najboljše je z nektarinami)
  • 375 g želirnega sladkorja 2:1
  • 300 ml belega kisa (lahko je kis za vlaganje)
  • en bolj pekoč (lahko je tudi manj pekoč svež feferon ali žlička pekoče suhe paprike/čilija - stvar okusa. V kolikor ne marate pikantne hrane, lahko to tudi izpustite)
  • 1 1/2 žličke gorčice v prahu
  • 1 1/2 žličke soli (oz. po okusu)
  • 1 žlička celih poprovih zrn (mešanica poprov)
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlička madras curry-a
  • nekaj curry-evih lističev

Navodila za uporabo:

1. Korak

Bučke, papriko, čebulo in nektarine/breskve (brez olupka) narežemo na zelo drobne kockice. Narezanim sestavinam dodamo še vse ostale sestavine, zavremo in na nizkem ognju kuhamo 10 minut (nič več kot 10 minut). Vmes tudi narahlo premešamo, da se sestavine navzamejo okusa ena od druge.

2. Korak Vročo maso polnimo v čiste, in v pečici segrete (vsaj 80 stopinj) kozarčke. Po želji lahko uporabimo manjše ali pa večje kozarčke (če želimo vanje shraniti večjo količino bučk).
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno