Sestavine:
Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo bučk v sladko-kisli omaki:
- približno 1 kg bučk
- 230 g sveže paprike (najbolje rdeče, lahko je tudi nekaj rdeče, nekaj rumene)
- 150 g čebule
- 150 g nektarin (lahko tudi vinogradniške breskvice ali navadne breskve, najboljše je z nektarinami)
- 375 g želirnega sladkorja 2:1
- 300 ml belega kisa (lahko je kis za vlaganje)
- en bolj pekoč (lahko je tudi manj pekoč svež feferon ali žlička pekoče suhe paprike/čilija - stvar okusa. V kolikor ne marate pikantne hrane, lahko to tudi izpustite)
- 1 1/2 žličke gorčice v prahu
- 1 1/2 žličke soli (oz. po okusu)
- 1 žlička celih poprovih zrn (mešanica poprov)
- 1 žlička kurkume
- 1 žlička madras curry-a
- nekaj curry-evih lističev