Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Bombetke iz rdeče pese

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
bombetke iz rdece pese

Rdeča pesa je vir zdravja za naše srce in ožilje. Kar največ iz nje dobimo, če jo še surovo sprešamo v presni sok. Uživamo pa jo lahko tudi kuhano v solatah, juhah, lahko jo vložimo ali pečemo... Možnosti je veliko.

Ko kupujemo peso, bodimo pozorni, da je gomolj čvrst in nepoškodovan. Hranimo jo v hladilniku, zavito v papir a ne dlje kot teden dni. Ker vsebuje veliko nitratov, ni primerna za otroke mlajše od 6 mesecev. Nitrati pa so soli dušikove kisline in so močni antioksidanti. Sedaj, ko vemo nekaj malega o rdeči pesi, se lahko posvetimo receptu za pripravo bombetk.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Bombetke iz rdeče pese

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

  • 500 g bele moke
  • žlička solnega cveta
  • 1/2 kocke kvasa
  • 4 manjše rdeče pese
  • 2 žlici grškega jogurta
  • 1 žlica olja
  • kumina v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak

Peso olupimo, narežemo na kocke in jo prelijemo z ravno toliko vode, da je prekrita. Solimo, dodamo kumino in kuhamo do mehkega - približno 30 minut. Kuhano ohladimo in z vodo vred zmiksamo v gladko maso.

2. Korak

Moko zmešamo s kvascem (kvas, voda, sladkor, moka) dodamo še olje in jogurt. Vodo, ki je prisotna pri pripravi navadnega kruha, v tem primeru zamenjamo z zmiksano peso. Dodajamo jo postopoma in mešamo v gladko testo.

3. Korak Zamesimo dokaj mehko testo in ga pustimo vzhajati.
4. Korak

Nato oblikujemo klobaso iz testa in jo narežemo na enakomerne kose iz katerih oblikujemo bombetke - majhne hlebčke.

5. Korak

V dlani si damo par kaplic olja in vsako bombetko dobro "premažemo" z rokami in postavimo na peki papir. Bombetke pustimo vzhajati še 15-30 minut, pečico pa ogrejemo na 250 stopinj celzija. Na dno pečice postavimo tudi še en prazen pekač,v katerega bomo zlili pol dcl vode, ki bo poskrbela, da bombetke ne bodo med peko izsušene.

Vzhajane bombete torej damo v ogreto pečico, istočasno nalijemo vodo v spodnji pekač in hitro zapremo pečico. Pečemo 15 minut - toliko da skorja začne rahlo spreminjati barvo. Pečene vzamemo iz pečice in jih pokrijemo s servetom, da se ohladijo in postanejo prijetno mehke.

6. Korak

Sedaj pa se lahko prične drugi del ustvarjanja. Obložite si svoje čudovito obarvane bombete popolnoma po svojem okusu,... Hamburger je najpogostejša izbira, lahko pa uporabite razne namaze: skutin, tunin, zelenjavni...

P.S. Uporabite lahko tudi našo rdečo peso v prahu - ta bo prav tako lepo obarvala vaše testo :) *Pa dober tek!*

Recept je prispevala Monika.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,57 €
Skupaj:
14,13 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno