Sestavine:
- 500 g bele moke
- žlička solnega cveta
- 1/2 kocke kvasa
- 4 manjše rdeče pese
- 2 žlici grškega jogurta
- 1 žlica olja
- kumina v prahu
Rdeča pesa je vir zdravja za naše srce in ožilje. Kar največ iz nje
dobimo, če jo še surovo sprešamo v presni sok. Uživamo pa jo lahko tudi
kuhano v solatah, juhah, lahko jo vložimo ali pečemo... Možnosti je veliko.
Ko kupujemo peso, bodimo pozorni, da
je gomolj čvrst in nepoškodovan. Hranimo jo v hladilniku, zavito v papir a
ne dlje kot teden dni. Ker vsebuje veliko nitratov, ni primerna za otroke
mlajše od 6 mesecev. Nitrati pa so soli dušikove kisline in so močni
antioksidanti. Sedaj, ko vemo nekaj malega o rdeči pesi, se lahko posvetimo
receptu za pripravo bombetk.