Poznate "na glavo obrnjene" biskvite s karamelo? No, tale je eden takih. Ko je pečen, ga takoj prekucnete iz pekača na servirni krožnik, da se karamela razlije po biskvitu. V našem biskvitu pa se skriva še arašidovo maslo in banane. Brez skrbi, biskvit ne bo slan. Se vam že cedijo sline? Potem pa kar hitro v kuhinjo!
Dodatni nasveti in informacije:
S cimetom v receptu nikakor ne pretiravajte, da ne bo presegel okus arašidovega masla.
Cimet je bogat z antioksidanti, uravnava krvni sladkor, je naravno zdravilo proti aknam in vnetnim procesom, lajša menstrualne težave, zmanjšuje utrujenost in še marsikaj. Vendar z njim ni dobro pretiravati, sploh, če imate obolenja jeter.
Arašidovo maslo pomaga pri regulaciji hormonov in pri absorbciji vitamina D. Znižuje holesterol in varuje ožilje, ker vsebuje veliko zdravih maščob, ki so človeškemu organizmu potrebne. Ker pa ima visoko hranilno vrednost, ga je priporočljivo uživati zmerno. Američani uživajo arašidovo maslo v kombinaciji z marmelado.
Banana je sadež, ki botanično sodi med jagode. Pospeši metabolizem, je bogata s kalijem, dviguje energijo in izboljšuje razpoloženje. Če niste ljubitelj banan, jih v receptu enostavno zamenjajte z jabolki.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)