Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Biskvit z arašidovim maslom in karamelo

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18
biskvit z arasidovim maslom in karamelo

Poznate "na glavo obrnjene" biskvite s karamelo? No, tale je eden takih. Ko je pečen, ga takoj prekucnete iz pekača na servirni krožnik, da se karamela razlije po biskvitu. V našem biskvitu pa se skriva še arašidovo maslo in banane. Brez skrbi, biskvit ne bo slan. Se vam že cedijo sline? Potem pa kar hitro v kuhinjo!





Dodatni nasveti in informacije:


S cimetom v receptu nikakor ne pretiravajte, da ne bo presegel okus arašidovega masla.


Cimet je bogat z antioksidanti, uravnava krvni sladkor, je naravno zdravilo proti aknam in vnetnim procesom, lajša menstrualne težave, zmanjšuje utrujenost in še marsikaj. Vendar z njim ni dobro pretiravati, sploh, če imate obolenja jeter.


Arašidovo maslo pomaga pri regulaciji hormonov in pri absorbciji vitamina D. Znižuje holesterol in varuje ožilje, ker vsebuje veliko zdravih maščob, ki so človeškemu organizmu potrebne. Ker pa ima visoko hranilno vrednost, ga je priporočljivo uživati zmerno. Američani uživajo arašidovo maslo v kombinaciji z marmelado.


Banana je sadež, ki botanično sodi med jagode. Pospeši metabolizem, je bogata s kalijem, dviguje energijo in izboljšuje razpoloženje. Če niste ljubitelj banan, jih v receptu enostavno zamenjajte z jabolki.  




Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Biskvit z arašidovim maslom in karamelo

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18

Sestavine:

  • ponev
  • pekač
  • nož
  • posodo za umešanje biskvita
  • štedilnik
  • pečico
  • rezina masla (1,5 cm)
  • 6 žlic sladkorja demerara
  • 3 banane
  • ščepec cimeta
  • 1 velika žlica arašidovega masla
  • 3 jajca
  • 1 grški jogurt
  • 10 žlic sladkorja
  • 5 žlic olja
  • pol pecilnega praška
  • 5 žlic bele gladke moke
  • 5 žlic mletih mandljev

Navodila za uporabo:

1. Korak Na ponvi, ob zmernem ognju, raztopimo maslo in mu dodamo sladkor. Večkrat premešamo, da se ne zažge. Kmalu se začne sladkor topiti in nastane karamela. 
2. Korak Takoj vročo karamelo prelijemo v pekač primerne velikosti (približno 20 x 30 cm)
3. Korak Čez karamelo enakomerno narežemo banane. Režemo poljubno, lahko kolobarje, lahko po dolžini. 
4. Korak Za pripravo biskvita najprej zmešamo mokre sestavine, torej jajca, olje, jogurt, dodamo sladkor, arašidovo maslo, mandlje in moko s pecilnim praškom. Dobro premešamo,da dobimo gladko maso. Preverimo, če se je arašidovo maslo razpustilo, da ne ostane kepa.
5. Korak Biskvit zlijemo čez banane in začnemo s peko. 
6. Korak Biskvit pečemo 35 minut na 180 stopinj Celzija.
7. Korak

Ko je biskvit pečen, ga takoj “na glavo” stresemo na servirni krožnik. Bodimo previdni, da se ne opečemo ali nam pekač ne zdrsne iz rok. Pekač pustimo preko biskvita, da se biskvit ohladi in vsa karamela steče iz njega. 

8. Korak Ohlajen biskvit ponudimo s stepeno sladko smetano.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno