Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Atlantski halibut (navadni jezik) in zeljnata solata z bučnim oljem

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
atlantski halibut (navadni jezik) in zeljnata solata z bucnim oljem

Tokrat sem za kosilo pripravil ribo (atlantski halibut oziroma navadni jezik), ki mi jo je prinesel prijatelj, ki živi daleč na severu Norveške. Z menoj je delil tudi kar nekaj možnih načinov za pripravo in svoj najljubši recept, a ker sem človek, ki se le redkokdaj drži točno zapisanih receptov, sem vnesel še nekaj svojih sestavin in dodal meni ljubo prilogo - zeljnato solato z bučnim oljem.



Sestavine za pripravo atlantskega halibuta in zeljnate solate z bučnim oljem



Zeljnata solatala z bučnim oljem
Atlantski Halibut oziroma navadni jezik



Naj se dobro je in dober tek! :)  
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Atlantski halibut (navadni jezik) in zeljnata solata z bučnim oljem

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • nasekljano zelje
  • 2 krompirja
  • sol
  • mešanica poprov
  • domače bučno olje
  • zrezek atlantskega halibuta
  • lovor (več listov)
  • sol
  • dve žlici kisa
  • mešanica začimb za ribe
  • domača kisla smetana
  • ščepec peteršilja ali luštreka ali koriandrovih listov za posip čez smetano

Navodila za uporabo:

1. Korak

Tokrat sem na tržnici kupil že naribano zelje. Če kupimo celega, ga doma sami enostavno naribamo ali s “salamoreznico” narežemo na tanke rezine.

2. Korak Dva krompirja narežemo na majhne kocke.
3. Korak Kocke kuhamo v slani vodi, dokler se ne zmehčajo. Ko je bil krompir kuhan, ga odcedimo in še toplega vmešal k – že prej narezanemu – zelju.
4. Korak Zeljnato solato nato začinimo s poprom, soljo in bučnim oljem.
5. Korak Vse skupaj dobro premešamo.
1. Korak Zelo pomembno je, da je riba dobro odmrznjena oziroma odtajana.
2. Korak
3. Korak

V krop postavimo ribje steake in jih na zmernem ognju kuhamo približno 10 minut. Pri času kuhanja moramo biti zelo previdni, saj se meso lahko hitro razkuha.

4. Korak Kuhano meso odstavimo na krožnik.
5. Korak Segrejemo ponev in vanjo damo kocko masla, na katerem bomo ribji steak še popekli.
6. Korak Meso pred peko (na obeh straneh) dobro začinimo z mešanico začimb za ribe. Le-ta tej ribi s severnega morja popestri okus in ji prida še rahlo pikanten pridih.
7. Korak Ribje steake na vsaki strani pečemo približno 3 minute.
8. Korak Ko se naredi rahla skorjica, jih prenesemo na krožnik, na katerem pripravimo posteljico iz zeljnate solate.
9. Korak Po nasvetu prijatelja sem dodal že zlico kisle smetane, ki naj bi bila na Norveškem obvezen dodatek k ribi. Čeznjo sem na koncu potresel še ščepec peteršilja, kot alternativo pa lahko uporabimo tudi luštrek ali koriandrove liste.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno