Sestavine:
Kaj potrebujemo:
- električni kuhinjski sekljalnik
- žlica
Sestavine za arašidovo maslo:
- 200 g nesoljenih arašidov, lahko z olupom ali brez
- olje (po želji)
- ščep solnega cveta (lahko tudi brez)
Pri nas doma obožujemo arašidovo maslo, zato vam s tem receptom želim prikazati, kako hitro se pripravi okusno arašidovo maslo. Zakaj bi ga kupovali, ko pa ga lahko sami pripravite hitro in enostavno :)
To je to :)
Postrežete lahko tako, da na eno stran popečenega toasta namažete marelično marmelado, na drugo stran pa arašidovo maslo. Stisnete skupaj in prerežete toast v trikotnik. :) Seveda, pa ga lahko uporabimo v različnih omakah ali pa kot preliv za solate.
Opombe:
Če želite lahko arašide prej popečete v pečici, torej v tem primeru uporabimo arašide brez olupa, jih stresemo v pekač ter pečemo pri 160 stopinjah 15 do 20 minut. Počakamo, da se ohladijo in šele nato sesekljamo v električnem kuhinjskem sekljalniku.
Pa dober tek :)