Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Arašidovo maslo - priprava

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 8
arasidovo maslo - priprava

Pri nas doma obožujemo arašidovo maslo, zato vam s tem receptom želim prikazati, kako hitro se pripravi okusno arašidovo maslo. Zakaj bi ga kupovali, ko pa ga lahko sami pripravite hitro in enostavno :)



To je to :)


Postrežete lahko tako, da na eno stran popečenega toasta namažete marelično marmelado, na drugo stran pa arašidovo maslo. Stisnete skupaj in prerežete toast v trikotnik. :) Seveda, pa ga lahko uporabimo v različnih omakah ali pa kot preliv za solate.



Opombe: 

Če želite lahko arašide prej popečete v pečici, torej v tem primeru uporabimo arašide brez olupa, jih stresemo v pekač ter pečemo pri 160 stopinjah 15 do 20 minut. Počakamo, da se ohladijo in šele nato sesekljamo v električnem kuhinjskem sekljalniku.


Pa dober tek :)


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • električni kuhinjski sekljalnik
  • žlica
  • 200 g nesoljenih arašidov, lahko z olupom ali brez
  • olje (po želji)
  • ščep solnega cveta (lahko tudi brez)
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Arašide stresemo v električni kuhinjski sekljalnik in jih grobo sesekljamo.
2
Iz grobo zmlete zmesi odvzamemo eno žlico sesekljanih arašidov, dodamo sol ter preostanek arašidov mešamo toliko časa, da dobimo tekočo gosto zmes. Če vam je masa premalo tekoča, lahko dodate olje, ni pa nujno. Sama najraje uporabljam brez.
3
V pripravljeno arašidovo maslo vmešamo prihranjene sesekljane arašide. Maslo “prelijemo” v steklen kozarček, ga zapremo in shranimo v hladilnik.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno