Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Najboljša bolognese omaka

  • Čas branja Čas branja: 1 minuta
bolognese omaka je nastala v bologni v italiji in je obicajno narejena iz belega vina mletega govejega mesa cebule zelene korenja paradiznikovega koncentrata oljcnega olja in smetane

Kaj sploh je bolognese omaka? To je mesna omaka, ki jo kuhamo toliko časa, dokler se vsi okusi ne razvijejo v gosto in krepko omako. Bolognese omaka je nastala v Bologni v Italiji in je običajno narejena iz belega vina, mletega govejega mesa, čebule, zelene, korenja, paradižnikovega koncentrata, oljčnega olja in smetane.


1. Kako pripravimo bolognese omako?

Skoraj vsaka italijanska jed se začne s 'soffritto', mešanico počasi dušene čebule, zelene in korenja. Zelenjava se kuha toliko časa, dokler se ne zmehča in skorajda karamelizira, kar daje jedi, zadovoljivo globok okus. Večina ljudi zelenjavo grobo seseklja z ostrim nožem ali mezzaluno. Priporočamo, da jo sesekljate s kuhinjskim robotom, če tako kot mi, v bolonjski omaki ne želite velikih kosov korenja in zelene. Če se odločite za to metodo, najprej zmeljete čebulo, jo odstranite in nato predelate trdo zelenjavo (korenje in zeleno). Tako se izognemo tveganju, da bi čebula izpustila vodo. 


2. Kakšno meso pa naj uporabimo?

 

Tradicionalno je bolonjska omaka narejena iz kombinacije govejega in svinjskega mesa. Poznamo tudi recepte, v katerih seznam sestavin kliče po telečjem mesu, spet obstaja tudi nekaj receptov, v katerih se bolognese omaka pripravi s piščančjim mesom. Vsekakor se lahko poigrate in poiščete kombinacijo, ki vam bo najbolj všeč. Mi smo jo našli, to je kombinacija govejega in svinjskega mesa. Odlično se obnese tudi samo goveje meso.


3. Katera vrsta testenin pa se najbolj prileže ob Bolognese omako?


V Italiji se bolognese omaka večinoma postreže z debelejšimi testeninami, saj te bolje prenesejo gosto omako. Priljubljene so tagliatelle, pappardelle in fettuccine. Kljub temu pa se bo omaka dobro razumela tudi s testeninami v obliki cevi, kot so penne. 


4. Kaj pa začimbe?

Ker pripravljamo italijansko jed, za obogatitev okusa uporabimo začimbe, ki so najbolj značilne za pripravo italijanskih jedi. BAM mešanico Sugo & Bolognese lahko uporabimo pri pripravi omake za tradicionalne italijanske špagete »po bolonjsko«, pri osnovni omaki za lazanjo in pico ter pri klasični omaki za testenine. Mešanica se zaradi svojih sestavin najbolje dopolnjuje s paradižnikovo osnovo, na kateri temelji najboljša bolognese omaka.

Recept za najboljšo bolognese omako čaka tukaj.BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno