Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Doma pripravljene pečene kruhove kocke

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
se sprasujete kako pripraviti doma pripravljene pecene kruhove kocke nekateri jih poznamo pod izrazom krutoni spet drugi pa jih imenujemo kar enostavno - pecene kruhove kocke pripravili smo recept in nasvete s katerimi pripraviti hrustljave in ​​bogat

Se sprašujete, kako pripraviti doma pripravljene pečene kruhove kocke? Nekateri jih poznamo pod izrazom krutoni, spet drugi pa jih imenujemo kar enostavno - pečene kruhove kocke. Pripravili smo recept in nasvete s katerimi pripraviti hrustljave in ​​bogate kruhove kocke, ki bodo brbončice navdušile še s slastnim okusom po česnu.

Sploh poznamo koga, ki res ne mara krutonov? Kremni zelenjavni juhi dodajo teksturo in kompleksnost, napolnijo okus lahkih poletnih solat ali le popestrijo naslednji obrok.

Na srečo je domače krutone ali popečene kruhove kocke neverjetno enostavno narediti. Vse kar potrebujemo bo res dober hrustljav kruh (namig: boljši kot je kruh, boljši so krutoni), česen, olivno olje, veliko soli in malo suhega peteršilja. Okuse lahko obogatimo tudi z BAM zeliščnimi mešanicami: če jim želimo dodati malo okusa po pici in jih namesto priloge ponudimo kot prigrizek, jim lahko dodamo malo BAM mešanice Pica & Pašta. Če želimo navdušiti s pekočo različico, priporočamo uporabo BAM začimbne mešanice Aglio & Pepperoncino. 


1. Kako torej pripravimo popečene kruhove kocke?


Sama priprava je popolnoma enostavna in hitra. Poleg tega, da so na seznamu sestavine samo dobro poznane in dostopne, bo priprava od nas zahtevala največ 30 minut naše pozornosti.

Najprej bomo izbran kruh narezali na kocke. Glede na to, da želimo hrustljav rezultat, naj vas ne skrbi, da uporabimo super svež. En dan (ali celo več sni dni star kruh) kruh je v redu. Narežemo ga na majhne kocke. Kruh poskusimo narezati čimbolj enakomerno, da se bodo tudi v pečici pekli enakomerno hitro.

Nato pripravimo česnovo olje. Mnogi česnovi krutoni so začinjeni s česnom v prahu, vendar bomo v tem receptu uporabili oster, kompleksen okus svežega česna. Da bomo to dosegli, pripravimo česnovo olje. Dva strta stroka česna segrejemo v olivnem olju. Segrevamo približno eno minuto, dokler česen odišavi naše kuhinje. Pustimo, da se olje nekoliko ohladi, preden ga pokapamo po kockah kruha.

Nato olje prelijemo po narezanih kockah kruha in ga zasujemo z velikimi ščepi soli. Ko so kocke enakomerno prekrite tako soljo kot olje, jih v eni plasti razporedimo po pripravljenem pekaču. Pekač pred tem zaščitimo s papirjem za peko. Nato krutone le še spečemo. Pečemo jih med deset do osemnajst minut. 


2. Recept za pečene krušne kocke


  • 60 ml olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • 8 debelih rezin kruha
  • sol
  • posušen peteršilj ali začimbe po želji

Pečico segrejemo na 200°C in velik pekač obložite s papirjem za peko. V majhni kozici rahlo segrejemo olivno olje in strt česen, da zadiši, to bo trajalo približno 1 minuto. Odstranimo z ognja. Kruh narežemo na kocke in jih položimo na pekač. Iz posodice odstranimo česen in česnovo olje enakomerno pokapamo po kruhu. Potresemo z morsko soljo, premešamo in v eni plasti razporedimo kruh na pekač. Pečemo 10 do 18 minut ali dokler kocke ne postanejo zlato rjave in hrustljave. Potresemo s posušenim peteršiljem. 

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,27 €
Skupaj:
11,43 €

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno