» » Rdeča pesa v prahu
Naročila oddana danes odpošljemo že v ponedeljek.
*ne velja za plačilo po predračunu ter ob praznikih.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.

Rdeča pesa v prahu

3,80 4,10 

Posušeno in zmleto rdečo peso lahko jedem dodate kot naravno barvilo. Uporabite jo lahko na primer pri peki biskvitov, palačink, izdelavi sladoleda in pri stepeni smetani.

Opis

Listi rdeče pese se uporabljajo v prehrani in zdravilstvu že od začetka štetja časa, sama korenina pa šele od začetka 19. stoletja, ko so francoski kuharji odkrili njene kulinarične potenciale. V prehrani se uporablja pri sestavi solat, pogosto je servirana tudi ob različnih vrstah mesa – sploh ob govejem. Poznana jed je tradicionalni ruski boršč (zelenjavna juha), kot prilogo pa jo uporabljajo tudi na bližnjem vzhodu. Rdeča pesa je odlično naravno barvilo, zato je zelo dobrodošla pri izdelavi različnih slaščic, sladoledov, sorbetov in smutijev, uporablja pa se tudi pri pripravi različnih slanih jedi. S svojo nenavadno temno škrlatno barvo jedi prida prefinjeno estetsko noto. Ravno zaradi barve je rdeča pesa cenjena tudi pri izdelovalcih naravnih mil in kozmetike.

Rdeča pesa v prahu je primerna za: solate, mesne jedi (posebej goveje meso), ruski boršč, priloge, barvilo, sladice (sladoled, sorbeti, smutiji …), slane jedi

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Rdeča pesa poreklo: Nemčija

 

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 80g, Refil vrečka – 100g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Rdeča pesa v prahu”