
0
0,00 €5,40 €
Posušeno in zmleto rdečo peso lahko jedem dodate kot naravno barvilo. Uporabite jo lahko na primer pri peki biskvitov, palačink, izdelavi sladoleda in pri stepeni smetani.
Listi rdeče pese se uporabljajo v prehrani in zdravilstvu že od začetka štetja časa, sama korenina pa šele od začetka 19. stoletja, ko so francoski kuharji odkrili njene kulinarične potenciale. V prehrani se uporablja pri sestavi solat, pogosto je servirana tudi ob različnih vrstah mesa – sploh ob govejem. Poznana jed je tradicionalni ruski boršč (zelenjavna juha), kot prilogo pa jo uporabljajo tudi na bližnjem vzhodu. Rdeča pesa je odlično naravno barvilo, zato je zelo dobrodošla pri izdelavi različnih slaščic, sladoledov, sorbetov in smutijev, uporablja pa se tudi pri pripravi različnih slanih jedi. S svojo nenavadno temno škrlatno barvo jedi prida prefinjeno estetsko noto. Ravno zaradi barve je rdeča pesa cenjena tudi pri izdelovalcih naravnih mil in kozmetike.
Naša rdeča pesa je popolnoma brez dodanih sredstev proti strjevanju, kar pomeni, da se lahko po dolgem času shranjevanja strdi. Strjeno rdečo peso je najlažje spraviti nazaj v prah v terilniku.
Rdeča pesa v prahu je primerna za: solate, mesne jedi (posebej goveje meso), ruski boršč, priloge, barvilo, sladice (sladoled, sorbeti, smutiji …), slane jedi
Hraniti v temnem in suhem prostoru.
Pakiranje | Doza – 80g |
---|
Dimljena sladka paprika je nepogrešljiva pri pripravi golaža, pasulja in enolončnic. S svojim sladkim, milim in rahlo dimljenim okusom popestri tud pečen krompirček in številne druge jedi.
Sladka paprika je v marsikateri kuhinji nepogrešljiva. Ima milo, sladko-sadno aromo, s katero lahko obogatimo številne jedi – od enolončnic, golaža, do pečenega krompirčka in zelenjave.
Osvežilna grška solata je prava izbira za vroče poletne dneve. Jemo jo lahko kot samostojno jed ali pa kot prilogo k dobrotam z žara. Z grško začimbno mešanico solati dodamo rahlo pikantno piko na i.
Sestavine: česen, čili, paprika, morska sol, čebula, bazilika, rožmarin, origano, peteršilj.
Chili con carne ali po slovensko čili z mesom je priljubljena mehiška enolončnica, ki je znana po celem svetu. Je izvrstna izbira, saj lahko z njo svojim obrokom dodamo prijeten okus mehiške kuhinje.
Mešanica začimb vsebuje: chipotle morita čili, mehiški origano, ancho grande čili, jalapeno čili, new mexico red čili, kumin, semena zelene, lovorjev list in česen.
Mešanico začimb za golaž uporabljamo pri pripravi enolončnic. Najbolj se poda h golažu, lahko pa jo dodajamo tudi vegetarijanskim enolončnicam, polnjenim paprikam z omako, k zrezkom v omaki …
Sestavine: sladka paprika, pekoča paprika, morska sol, črni poper, česen, kumina, čebula, korenček, listi zelene, koren peteršilja.
Brinove jagode so osvežujočega, blago pekočega okusa. Imajo rahel priokus bora in smole, le-ta pa se čuti tudi v njihovem grenko-sladkem vonju. Uporablja se za pripravo marinad in začinjanje različnih vrst mesa.
Koriander je ena najbolj uporabljenih rastlin, saj jo lahko uporabljamo kot zelišče in kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga uporabljajo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji. Korander listi imajo topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro prepleta s številnimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino. Uporabljamo ga pri pripravi različnih vrst mesa, rib, zelenjave, krompirja, gob in agrumov.
Cimet spada med najstarejše poznane začimbe tega sveta. Ima sladko, lesnato aromo. Njegova uporaba je v zahodnem svetu precej omejena na slaščice, na Bližnjem vzhodu pa ga pogosto dodajajo tudi dušenemu mesu (zlasti jagnjetini) in perutnini na žaru. Ujema se z ingverjem, kardamonom, klinčki, kumino in muškatnim oreščkom.
Rožmarin je aromatična zimzelena trajnica, ki izvira iz Sredozemlja. Ima močan, prodoren in privlačen vonj. Njegov okus rahlo smolnat s priokusom muškatnega oreščka, evkaliptusa in kafre. Prilega se k mesu, ribam, gobam, krompirju, zelenjavi z izrazitim okusom, mehkim sirom in perutnini. Njegova aroma se odlično dopolnjuje z drobnjakom, lovorjem, origanom, peteršiljem, šetrajem, timijanom in meto.
Zelena je izredno prijazna zel, saj lahko v kulinariki uporabljamo celotno rastlino. Semena zelene imajo precej močnejši vonj in okus kot sama rastlina. So prodornega okusa in imajo rahel pridih limone in peteršilja. Lahko jih uporabimo pri pripravi raznolikih zelenjavnih jedi, omak, kruha, pikantnih kolačev, lahko pa jih tik pred koncem potresemo čez solato.
Rožmarin je aromatična zimzelena trajnica, ki izvira iz Sredozemlja. Ima močan, prodoren in privlačen vonj. Njegov okus rahlo smolnat s priokusom muškatnega oreščka, evkaliptusa in kafre. Prilega se k mesu, ribam, gobam, krompirju, zelenjavi z izrazitim okusom, mehkim sirom in perutnini. Njegova aroma se odlično dopolnjuje z drobnjakom, lovorjem, origanom, peteršiljem, šetrajem, timijanom in meto.
Peteršilj prvotno izvira iz južne Evrope, dandanes pa uspeva na področjih, ki imajo zmerno podnebje. Ima zelo čist in osvežujoč okus, zato je eno izmed nepogrešljivih zelišč za kuharje zahodnega sveta. Peteršilj v prahu se uporablja za pripravo omak, solat, nadevov, krompirjevih jedi, morskih jedi … Dobro se ujema z baziliko, česnom, čiliji, majaronom, rožmarinom, poprom, origanom, meto in drobnjakom.
Peteršilj prvotno izvira iz južne Evrope, dandanes pa uspeva na področjih, ki imajo zmerno podnebje. Ima zelo čist in osvežujoč okus, zato je eno izmed nepogrešljivih zelišč za kuharje zahodnega sveta. Uporablja se za pripravo omak, solat, nadevov, krompirjevih jedi, morskih jedi … Dobro se ujema z baziliko, česnom, čiliji, majaronom, rožmarinom, poprom, origanom, meto in drobnjakom.
Vaša košarica je trenutno prazna. Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. |
Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij
Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.
Ocene
Zaenkrat še ni ocen.