Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Vložene kumarice s čebulo in senfom

  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
vlozene kumarice s cebulo in senfom

Vsem dobro poznane so zagotovo vložene kumarice v kisu, tokrat pa je Višnja z nami podelila še malo drugačen recept.



Pa dober tek!


Recept je prispevala Višnja R. Hvala!


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Vložene kumarice s čebulo in senfom

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 1 kg kumaric (narezanih na kolute, posoljene in na koncu odcejene od odvečne kumarične vode)
  • sol - po okusu. Paziti moramo, da niso preslane
  • 2 - 3 dl vinskega kisa (lahko tudi jabolčni). Po želji lahko dodamo tudi manj kisa; seveda je najbolje, da količino prilagodimo svojemu okusu
  • cela gorčična semena
  • strok česna (stisnjenega ali narezanega na drobne kocke) ali  mleti česen
  • 1 večja čebula narezana na kolobarje
  • 1,5 dl olja
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 jedilna žlica senfa oziroma gorčice

Navodila za uporabo:

1. Korak

Kumarice olupimo, narežemo in posolimo. Pustimo stati 1 uro, da spustijo vodo. Nato odcedimo odvečno kumarično tekočino.

2. Korak V dovolj veliko posodo vlijemo kis, čebulo, olje, sladkor, gorčina semena ter narezan svež ali mleti česen.
3. Korak Vse skupaj pomešamo in postavimo na ogenj, kjer vsebino pustimo, da zavre.
4. Korak Ko zavre, dodamo še odcejene kumarice in kuhamo še dodatnih 5 minut.
5. Korak Z vročimi kumaricami napolnimo v tople kozarce (pred tem jih segrejemo v pečici. Tako uničimo morebitne bakterije) ter jih tesno zapremo s pokrovčkom. Tople kozarce nato lahko postavimo nazaj v toplo (a ugasnjeno) pečico, da se v nje počasi ohladijo.
6. Korak Na tak način lahko pripravimo in shranimo tudi domače bučke in pa stročji fižol. Slednjega se prej do mehkega skuha v slani vodi. Nato se ga odcedi in ponovi isti postopek, kot pri kumaricah.
7. Korak Tako pripravljene kumare se zelo dobro podajo k raznim jedem z žara kot priloga. Enako velja za bučke in stročji fižol.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno